русский корабльнахуй
 
Останні новини  14 серпня 2024 11:02 

Як цілюща гора на Буковині стала осередком московського патріархату

підтримай автора: оригінал
15
-
0
Аннина гора розташована в мальовничому селі Вашківці Чернівецької області. Це духовне та історичне місце Буковини.
Це місце, яке віддавна притягувало віруючих з усіх куточків України, завдяки своїй особливій енергетиці та унікальному розташуванню. Проте, як і багато інших духовних центрів України, Аннина гора не оминула викликів, пов'язаних із діяльністю московського патріархату. За словами місцевих жителів, в цьому монастирі підпорядковуються кремлю та моляться за здоров'я російської влади.
За легендою, коли Буковина знаходилась під турецьким ярмом, у Вашківцях жила дівчина Анна, вона була дуже доброю та гарною. Одного дня турки вирішили зловити її та познущатись з неї, для цього і оточили все село.
Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber
Анна рятуючись від турків, вона побігла на гору, а тим часом її оточили. Бігти Анна не мала куди, й почала молитися. І сталось диво, адже розступилася земля і вона впала, на глині залишилась тільки її волосся. Загарбники довго шукали її, але знайшли тільки волосся, яке розвіялось по горі.
Через це диво місцеві зробили на тому місці могилу та поставили хрест, після цього гора називається Анниною. Через деякий час сюди почали приходити хворі люди, які дивом зцілювались.
У 1993 році тут заснували жіночий монастир Святої Праведної Анни, побудували собор Святої Анни з нижнім храмом Святих Великомучеників Маккавіїв, келії, житлові корпуси, господарські приміщення. Сьогодні на горі живе майже 50 черниць. У нижньому храмі мучеників Маккавеїв є чудотворна ікона "Господь Вседержитель". До неї люди їдуть за зціленням.
Згідно з інформацією Youcontrol, цей монастир знаходиться в підпорядкуванні Української православної церкви, а не ПЦУ. Дата реєстарації 24 квітня 2001 року.
Жіночий монастир Святої Праведної Анни
Сайт міста Чернівці 0372.ua
Жіночий монастир Святої Праведної Анни
Сайт міста Чернівці 0372.ua
  • Буковинський митрополит УПЦ МП потрапив у ДТП, – ЗМІ
  • Чому у Чернівецькій області досі не заборонили московську церкву
  • Хто з Чернівецьких нардепів “топить” за московський патріархат