русский корабльнахуй
 
Новини  19 липня 2024 11:00 

Глобальний IT-збій по всьому світу: не працюють аеропорти, банки, звʼязок

підтримай автора: оригінал
17
1k
0
В Україні спостерігався збій у роботі компанії "Нова пошта", а також проблеми з Vodafone, Sense Bank та Monobank По всьому світу наразі спостерігається глобальний IT-збій, пов'язаний із взаємодією антивірусу Crowdstrike та Windows. Через що виникли проблеми у роботі банків, аеропортів, "лягла" Лондонська біржа і не тільки, повідомляє РБК-Україна.
Що наразі не працює
Операційна система Windows повідомляє про проблеми.
Лондонська фондова біржа не працює через кіберінцидент.
Рейси кількох великих авіакомпаній США, включаючи Delta, United і American Airlines, Frontier Airlines, Allegiant і SunCountry були припинені через проблеми зі зв’язком.
Turkish Airlines також призупинила польоти через "великий глобальний збій".
Аеропорт Берлін-Бранденбург у Берліні припинив роботу через технічні проблеми, а також системи аеропортів Іспанії, Британії Ірландії, Австралії та інших країн.
Британський телеканал SkyNews був відключений від мережі через глобальний збій.
В Україні був збій у роботі "Нова пошта", а також проблеми з Vodafone, Sense Bank та Monobank.
В чому причина
За інформацією The Verge, у тисячі користувачів Microsoft по всьому світу відображається "синій екран смерті" - повідомлення системи про критичне порушення в роботі. Попередньо, збій викликало оновлення, підготовлене компанією Crowdstrike, яка розробляє програмне забезпечення для забезпечення кібербезпеки.
Bloomberg також пише, що банки та авіакомпанії по всьому світу працюють з перебоями після повідомлення Microsoft про збої.
"Поточний стан: ми продовжуємо докладати зусиль для усунення наслідків для порушених програм і служб Microsoft 365. Масштаб впливу: ця проблема може вплинути на будь-якого користувача, який намагається використовувати різні програми та служби Microsoft 365", - цитує видання заяву Microsoft.