русский корабльнахуй
 
Останні новини  24 липня 2024 12:21 

Як у Чернівцях живуть без мобільного звʼязку та інтернету, коли немає світла

підтримай автора: оригінал
17
-
2
Часто разом зі світлом зникає мобільний звʼязок та мобільний інтернет. Сайт 0372.ua дізнався, як люди виходять з цієї ситуації.
Жителі Чернівців часто скаржаться, що коли вимикають світло, зникає мобільний звʼязок та мобільний інтернет.
Як пояснили у Мінцифри, це стається через перенавантаження мереж мобільних операторів. Коли світло є, використовується домашній або офісний інтернет. А під час знеструмлень українці переключаються на мобільний. Тому навантаження на мобільну мережу зростає в 10 разів, і звʼязок та інтернет стають нестабільними.
До 1 лютого 2025 року мають обладнати генераторами або акумуляторами диспетчерські служби 101, 102, 103, 104 та 112 на перші 72 години без світла. Мобільний звʼязок мають забезпечити цим обладнанням для роботи протягом 10 годин.
А поки ми поспілкувалися з жителями Чернівців про те, як вони зараз справляються з відсутністю мобільного звʼязку та інтернету.
Катерина:
"Після того, як у Чернівцях почались тривалі відключення, у нашому будинку стались серйозні проблеми зі зв’язком. Моя родина користується одним оператором, тому ми усі й одразу опинились в умовній "ізоляції" від зовнішнього світу, коли перебували вдома. Я таке востаннє бачила тільки десь у горах, коли "палички зв’язку" перекреслені і ти не можеш нікому зателефонувати.
Для того, щоб з кимось зв’язатись по мобільному, доводилось спускатись по сходах вниз і біля будинку вже набирати. Інтернет не працював навіть на вулиці. Ця ситуація продовжувалась декілька тижнів. Неймовірна спека, світла нема, інтернету нема, зв’язку нема, а тоді ще й додались відключення води.
Для того, аби хоч якось мати зв’язок із зовнішнім світом, перебуваючи у квартирі, мені довелось купити ще одну картку іншого оператора. І це мені дійсно допомогло. Хоч з новим пакетом інтернет іноді відпадає при відключеннях, мобільний зв’язок є постійно"
Володимир:
"Деколи зранку через відключення нестабільно працює мобільний зв'язок. Не сказав би, що катастрофічно, але з мобільним інтернетом бувають проблеми, довго вантажиться трекінг транспорту. В таких випадках покладаюсь на пам'ять і орієнтуюсь по приблизному розкладу"
Марія:
"Моя мама живе недалеко від Чернівців, я повинна постійно ж з нею підтримувати зв'язок. 20 хвилин перед відключенням світла і приблизно 15-20 хвилин перед тим, як мають включити світло - зникає зв'язок. Мама нервується, я теж. Світла немає, зв'язку немає, ще завжди зникає мобільний інтернет, максимум 3G. Мама це не вирішує, проклинає русню і всіх, хто до цього причетний"
Читайте: У Чернівцях досі не прибрали радіоринок - ФОТОФАКТ