русский корабльнахуй
 
Новини  18 липня 2024 16:49 

Хотіла забронювати путівку: аферисти видурили у буковинки майже 2,5 тисячі євро

підтримай автора: оригінал
18
487
0
Також на гачок до шахраїв потрапило ще дві жінки - одна втратила 57 тис. грн, інша 12 тисяч гривень
За минулу добу буковинські поліцейські розпочали кримінальні провадження за трьома фактами шахрайства. Під час додаткового заробітку в інтернеті 50-річна чернівчанка позбулася 57 тисяч гривень. Також цього дня, 29-річна буковинка потрапила у шахрайську пастку та втратила 2400 євро, бронюючи путівку на відпочинок. Ще однією жертвою аферистів стала 45-річна жителька обласного центру, невідомі особи перерахували з її банківського рахунку майже 12 тисяч гривень. Правоохоронці вкотре застерігають громадян бути обачними, не довіряти незнайомцям та не перераховувати гроші на невідомі рахунки.
Про це повідомляє Відділ комунікації поліції у Чернівецькій області.
"Учора, 17 липня, до Чернівецького районного управління поліції звернулася 50-річна місцева жителька. Жінка розповіла, що в соціальній мережі побачила оголошення про віддалену роботу. Чернівчанка залишила контактну інформацію, після чого з нею зв’язався нібито менеджер. Співрозмовник розповів умови праці та, увійшовши в довіру до жінки, заволодів 57 тисячами гривень, які остання власноруч перерахувала на шахрайський рахунок", - йдеться у дописі.
Також цього дня із заявою про шахрайство до поліції звернулася 29-річна жителька села Нижні Петрівці. Буковинка хотіла придбати путівку на відпочинок та ще наприкінці червня передала недобросовісному туроператору 2400 євро. Однак за кордон так і не поїхала.
Ще однією жертвою шахрайства стала 45-річна жителька Чернівців. Заявниця повідомила працівникам поліції, що з її карткового рахунку невідома особа, шахрайським шляхом, заволоділа майже 12 тисячами гривень.
За вказаними фактами слідчі та дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.
Поліцейські вкотре закликають громадян дотримуватись основних правил онлайн-безпеки. А також наголошують:
  • не довіряйте незнайомцям та обіцянкам захмарних прибутків в інтернеті;
  • пропонують роботу з укладенням коштів: запам’ятайте це скоріше за все шахраї;
  • не перераховуйте гроші на невідомі рахунки;
  • тримайте в секреті конфіденційну інформацію про банківські рахунки.