русский корабльнахуй
 
Чернівці  18 липня 2024 14:33 

Стало відомо, коли на Буковині запрацює реабілітаційний центр RECOVERY

підтримай автора: оригінал
15
695
0
У Чернівецькому обласному госпіталі ветеранів працюють над запуском інноваційного реабілітаційного центру RECOVERY.
Це буде новий надсучасний центр, який зможе надавати допомогу одночасно 60 захисникам і захисницям України, які зазнали поранень унаслідок російської агресії. Як повідомив начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк, RECOVERY планують відкрити восени, пише Медіа агентство АСС.
На створення умов для лікування й реабілітації осіб, які постраждали внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, для закладу в обласному бюджеті передбачили 30 млн грн.
«Це кошти на заміну вікон, дверей, утеплення фасаду й облаштування вхідної групи з урахуванням норм доступності. Реконструкцію обласного закладу фінансово підтримують і територіальні громади. Зокрема, з місцевих бюджетів вони вже виділили 3,1 млн грн. Провести внутрішні роботи центру і встановити надсучасну медичну апаратуру зобов’язався проєкт RECOVERY», - повідомив Руслан Запаранюк.
Як зазначила Світлана Гриценко, керівниця всеукраїнського проєкту RECOVERY, обладнання вже закуплено, а команда фахівців проходить відповідне навчання. У рамках співпраці партнери обіцяють подальшу підтримку закладу, зокрема навчання фахівців.
Довідково
Проєкт RECOVERY націлений на розбудову галузі реабілітації в Україні, що передбачає створення національної мережі інноваційних центрів, міжнародні освітні програми для фахівців і складне протезування військових за кордоном у випадках, коли це неможливо в Україні.
Про відкриття Центру у Чернівцях стало відомо у листопаді минулого року. Тоді відповідний меморандум про партнерство та співпрацю підписали Чернівецька обласна військова адміністрація, Чернівецька обласна рада та проєкт RECOVERY Віктора й Олени Пінчуків.