русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  25 липня 2024 15:46 

На Буковині з'явиться мобільний реабілітаційний модуль для постраждалих внаслідок війни

підтримай автора: оригінал
11
591
0
Буковина долучилася до проєкту зі встановлення мобільних реабілітаційних модулів. Це унікальні простори для фізичного та психологічного відновлення людей, які постраждали внаслідок російського вторгнення.
Про це повідомляє Чернівецька обласна військова адміністрація.
Проєкт є частиною соціальної франшизи, який реалізує БФ "Майнді" у співпраці з Координаційним центром з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України, громадською організацією "Безбар’єрність" у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?" – ініціативи першої леді Олени Зеленської.
Такі простори для фізичного та психологічного відновлення з’являться у Василькові Київської області, Хотині Чернівецької області та Кропивницькому Кіровоградської області.
Вже відбулася робоча зустріч партнерів проєкту.
Мобільний реабілітаційний модуль – це будинок площею 72 м2, зібраний за модульною технологією, повністю безбар’єрний, оснащений якісним реабілітаційним обладнанням. Серед переваг – технологічність, невеликі витрати, швидке виробництво та можливість масштабування.
Вже цього року мобільний реабілітаційний модуль запрацює у Хотині
Нагадаємо, перший такий простір відкрився у січні 2024 року у місті Овруч Житомирської області. За п’ять місяців роботи він прийняв 113 пацієнтів, з них – 64 військових, 31 цивільний та 18 дітей. Проведено 966 сеансів лікувальної фізкультури, 546 мануально-м’язових процедур, 161 сесія із психологом, 7 групових занять із арт-терапії тощо.
"Завдяки співпраці у рамках проєкту такий реабілітаційний модуль буде у Хотині. Фахівці модуля надаватимуть підтримку як ветеранам, ветеранкам та їхнім родинам, так і цивільному населенню. Основні напрями допомоги: фізична реабілітація, постанова ходи на протезах, супровід протезування, ерготерапія, відновлення мовлення, психологічна допомога, групи підтримки, юридичний супровід, працевлаштування, навчання та перекваліфікація. Спільно працюємо над реалізацією важливої ініціативи", - зазначає перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк.
Редактор: Аліна Книжник
25-07-2024, 15:46