русский корабльнахуй
 
Новини  25 липня 2024 15:21 

На Буковині встановлять реабілітаційні модулі для людей, які постраждали внаслідок війни

підтримай автора: оригінал
9
533
0
Простір для фізичного та психологічного відновлення з’явиться, зокрема, у Хотині Буковина долучилася до проєкту зі встановлення мобільних реабілітаційних модулів – унікальних просторів для фізичного та психологічного відновлення людей, які постраждали внаслідок російського вторгнення, повідомили в Чернівецькій ОВА.
Проєкт є частиною соціальної франшизи, який реалізує БФ «Майнді» у співпраці з Координаційним центром з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України, громадською організацією «Безбар’єрність» у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» – ініціативи першої леді Олени Зеленської.
Такі простори для фізичного та психологічного відновлення з’являться у Василькові Київської області, Хотині Чернівецької області та Кропивницькому Кіровоградської області.
Мобільний реабілітаційний модуль – це будинок площею 72 м2, зібраний за модульною технологією, повністю безбар’єрний, оснащений якісним реабілітаційним обладнанням. Серед переваг – технологічність, невеликі витрати, швидке виробництво та можливість масштабування.
Відповідні простори інтегруються у місцеву систему охорони здоров’я, пакетування НСЗУ та суттєво підсилюють систему вторинної довготривалої реабілітації в післягострий період лікування в форматі амбулаторного прийому.
Завдяки підтримці учасників спільноти «Бізнес без бар’єрів» – компанії Visa і Ощадбанку та за сприяння обласних військових адміністрацій вже цього року мобільний реабілітаційний модуль запрацює у Хотині.
Нагадаємо, перший такий простір відкрився у січні 2024 року у місті Овруч Житомирської області. За п’ять місяців роботи він прийняв 113 пацієнтів, з них – 64 військових, 31 цивільний та 18 дітей. Проведено 966 сеансів лікувальної фізкультури, 546 мануально-м’язових процедур, 161 сесія із психологом, 7 групових занять із арт-терапії тощо.