русский корабльнахуй
 
Останні новини  16 липня 2024 13:09 

16 липня - крайній день для оновлення даних, чого чекати відзавтра - Мобілізація в Україні

підтримай автора: оригінал
10
-
0
Сьогодні, 16 липня, спливає 60-денний строк, відведений законом про мобілізацію для оновлення військово-облікових даних.
На вулицях біля ЦНАПів та ТЦК - натовпи тих, хто не встиг оновити дані.
Серед депутатів поставало питання про подовження терміну, але до цього так і не дійшли.
Кінцевою датою для оновлення даних залишається 16 липня 2024 року.
За даними Міноборони, наразі оновили дані понад чотири мільйони військовозобов'язаних.
З 17 липня 2024 року у силу вступлять декілька змін.
  • Представники ТЦК та СП матимуть право надсилати громадянам повістки поштою, - повідомляє УП. Якщо військовозобов'язаний не оновив дані до 16 липня, повістка надсилатиметься за місцем реєстрації. Така повістка вважатиметься врученою навіть у разі, якщо громадянин не отримав її на руки або відмовився підписувати.
  • Якщо військовозобов'язаному вручили повістку, але він не прийшов до ТЦК, його оголошують у розшук. Статус "у розшуку" з'являється в електронному реєстрі "Оберіг".
  • Людину, яка не оновила дані або не стала на військовий облік до 17 липня, оштрафують на суму від 17 тисяч до 25,5 тисяч гривень. Повноваження накладати штрафи в таких випадках мають керівники ТЦК, а оскаржити їх можна буде через суд. При цьому сплата штрафу не звільняє людину від обов'язку з'явитись до ТЦК та оновити військово-облікові дані.
  • Якщо штраф не сплачений, справу передадуть до виконавчої служби, яка відкриватиме провадження і може накласти арешт на майно або заблокувати банківські рахунки. Також людину, яка не оновила дані, можуть тимчасово обмежити в праві користування автівкою.