русский корабльнахуй
 
ФОТОФАКТ  16 липня 2024 13:34 

Черги і натовпи - останній день оновлення даних у Чернівцях - ФОТОФАКТ ФОТОФАКТ

підтримай автора: оригінал
15
-
0
16 липня останній день, коли українські чоловіки мають встигти оновити свої дані в ТЦК та СП або ЦНАПі, або в застосунку Резерв+. Натовпи біля обох адмінбудівель Чернівців сьогодні чималі.
Сьогодні останній день оновлення даних для військовозобовʼязаних, згідно з новим законом про мобілізацію. Термін, за який можна оновити дані, ще не подовжений. Тож цього дня біля ТЦК та СП і ЦНАПу Чернівців чималі черги.
Сайт 0372.ua відвідав обидва місця і поспілкувався з людьми в чергах.
Одна з жінок розповіла, що прийшла разом з чоловіком, але не вперше. Приходила ще в пʼятницю, але тоді до них черга не дійшла. Каже, що поки її чоловіку не повідомляли, що буде, якщо він не встигне оновити дані 16 липня, але сподівається, що потрапить до потрібного кабінету вже сьогодні. Також розповіла, що чергу на вулиці всередину пропускають до обіду. А ті, хто опинилися всередині, знаходяться там вже до вечора. За її словами, у пʼятницю було близько 30 людей живої черги, плюс група медиків, плюс група тих, хто записався в електронній черзі - тож загалом близько 150 людей тоді зібралося перед ТЦК.
Черги біля ТЦК та ЦНАПу Чернівців
Черги біля ТЦК та ЦНАПу Чернівців
Ще не підписані на наш Telegram канал? Зробіть це зараз
Ще один чоловік на імʼя Іван розказав, що теж прийшов удруге. Попереднього разу був у неділю. Дані оновлював через застосунок, але той не видає документ і вказує, що дані потребують уточнення. Тож пішов у ТЦК. Каже, що працівники відмовляють йому у прийнятті на облік, тому що той хоче відстрочку. За його словами, люди входять нормально тільки по електронній черзі, але через неї зараз записатись не так все й легко. А люди, які проходять по живій черзі, можуть стояти з 4 ранку і врешті не потрапити.
Нагадаємо, що в ТЦК та СП Чернівецької області раніше пояснили: військовозобовʼязані, які не оновили дані до 16 липня, притягуються до відповідальності.
Читайте: 16 липня - крайній день для оновлення даних, чого чекати відзавтра - Мобілізація в Україні