русский корабльнахуй
 
Новини України  27 червня 2024 14:20 

"Можна зробити за лічені хвилини": у Міноборони пояснили, чому не підтримують продовження терміну оновлення даних

підтримай автора: оригінал
20
820
0
У Міністерстві оборони заявили, що українцям дали достатньо часу та можливостей на оновлення військово-облікових даних. Тому ідею продовжити визначений законом про мобілізацію двомісячний термін не підтримують. Тобто на оновлення інформації у військовозобов’язаних залишається час до 16 липня.
Про це розповів в ефірі телемарафону речник МОУ старший лейтенант Дмитро Лазуткін.
Нагадаємо: нещодавно група народних депутатів подала до ВРУ законопроєкт №11305 із проханням збільшити термін оновлення даних з 60 до 150 днів. Автори документа переконують, що система ТЦК виявилася не готовою прийняти ту кількість військовозобов'язаних українців, які пішли оновлювати дані.
Проте в Міноборони на цей час не підтримують такий проєкт закону і взагалі не вважають доцільним продовження терміну ще на три місяці.
"Тому що існують можливості оновити ці дані в ТЦК та СП, ЦНАПах та застосунку "Резерв+". Усі військовозобов’язані, призовники та резервісти можуть це зробити за лічені хвилини. Тому ми не бачимо сенсу подовжувати термін. Зараз потрібно негайно оновити військово-облікову базу, щоб усвідомлювати, скільки українців придатні захищати Батьківщину", – заявив Лазуткін.
На уточнення про те, скільки людей вже оновили дані, він відповів, що станом на ранок 27 червня це 2 мільйони 430 тисяч військовозобов’язаних українців. Із них 1 млн 852 тисячі – через застосунок "Резерв+".
Додамо: МОУ з різницею в один день відповіло парламенту в листах, що спочатку підтримує, а потім не підтримує збільшення термінів оновлення даних у ТЦК для військовозобов’язаних із 60 до 150 днів. Так, крайньою датою оновлення даних залишається 16 липня 2024 року.
Редактор: Анна Семьонова
27-06-2024, 14:20