русский корабльнахуй
 
Новини світу  10 липня 2024 22:15 

Країни НАТО надали Україні лише близько половини допомоги, яку обіцяли, - президент Румунії

підтримай автора: оригінал
15
3.4k
0
Президент Румунії Клаус Йоганніс заявив, що союзники по НАТО надали Україні лише половину обіцяної допомоги, пише The Guardian.
"Що стосується допомоги, яку ми всі надаємо Україні, я думаю, що настав час бути реалістами, ми надали близько половини того, що обіцяли. І цього недостатньо. Якщо ми хочемо, щоб Україна перемогла, ми повинні допомагати більше", - наголосив він.
Також, як пише Reuters, Йоганніс зазначив, що заява саміту НАТО у Вашингтоні, яка готується, буде включати намір посилити протиповітряну оборону вздовж східного флангу альянсу.
"Ви побачите в завтрашній заяві ... заплановані заходи щодо посилення протиповітряної оборони на східному фланзі. Це стосується нас, оскільки були ... ситуації, коли безпілотники падали на нашу національну територію", - підкреслив президент Румунії.
Крім того, в червні Румунія повідомила, що передасть Україні систему Patriot, яка є частиною поставки п'яти таких систем та інших стратегічних засобів ППО, які країни НАТО пообіцяли надати Києву.
"Наша умова полягає в тому, що коли ми передаємо такі великі системи, як "Patriot", ми отримуємо адекватну компенсацію. Про це зараз ведуться переговори з американським партнером, з НАТО. Ми хочемо отримати в обмін ще один комплекс "Patriot", але не одразу, а в майбутньому. Але я вірю, що нам також вдасться отримати системи, які будуть доставлені швидше і пов'язані з протиповітряною обороною", - додав Йоганніс.
Редактор: Євгеній Пірожков
10-07-2024, 22:15