русский корабльнахуй
 
Новини України  13 червня 2024 21:42 

Генсек НАТО пропонує забезпечити щорічну підтримку України у 40 мільярдів євро

підтримай автора: оригінал
22
980
0
Військова підтримка має надаватися Україні без затримок і її щорічний обсяг варто тримати на рівні щонайменше 40 мільярдів євро на рік.
Про це генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сказав за результатами зустрічі міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.
"З моменту повномасштабного вторгнення Росії члени Альянсу зміцнили свою підтримку та щороку надавали військову підтримку на суму близько 40 мільярдів євро. Я запропонував, щоб ми підтримували цей рівень як мінімум стільки, скільки буде потрібно, і щоб члени Альянсу рівномірно розподілили цей тягар", – заявив Столтенберг.
Генсек НАТО зауважив, що нині є затримки з наданням допомоги Україні, і це не повинно повторюватися. Він також наголосив, що 99% військової підтримки Україні надають члени НАТО.
"Доброю новиною є те, що члени Альянсу активізуються. Але Україні потрібна прогнозована підтримка на довгострокову перспективу. Очікую, що завтра міністри погодять план допомоги НАТО в галузі безпеки та підготовки для України, що є ключовим результатом для саміту НАТО", – сказав Столтенберг.
За його словами, на зустрічі в Брюсселі йшлося також про наближення України до членства в НАТО, зокрема приведення секторів оборони та безпеки України до стандартів Альянсу, покращення оборонних закупівель та зміцнення оборонно–промислової бази України.
"Члени Альянсу готуються схвалити Спільний навчальний та аналітичний центр НАТО–Україна в Польщі. Завтра ми розглянемо, як ще більше зміцнити наше стримування та оборону", – сказав Столтенберг.
Генеральний секретар НАТО анонсував, що завтра міністри оборони НАТО обговорюватимуть нову оборонно–промислову перспективу для збільшення військового виробництва, зміцнення довгострокової співпраці.
Редактор: Алісія Давид
13-06-2024, 21:42