русский корабльнахуй
 
Новини України  14 червня 2024 18:45 

У НАТО не узгодили пропозицію витрачати 40 мільярдів євро щороку на оборону України

підтримай автора: оригінал
19
743
0
Міністри оборони Організації Північноатлантичного договору (НАТО) сьогодні не узгодили пропозицію витрачати 40 млрд євро на рік на оборону України. Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції в Брюсселі після дводенної зустрічі міністрів оборони країн-членів Альянсу.
Зокрема, він прокоментував слова італійського міністра, що Італія не погоджується із зобов'язанням, аби країни НАТО щороку виділяли 40 млрд євро.
За словами генерального секретаря НАТО, пропозиція щодо щорічного видання 40 млрд євро на потреби України від країн НАТО ще потребує узгодження.
"Ми досі не досягли згоди щодо цього. Але я працюю і багато союзників дуже підтримують ідею, що нам потрібні не лише короткострокові зобов'язання. Звичайно, що такі вітаються. Але якби ми могли отримати більш довгострокові передбачувані зобов'язання - це дало би українцям кращі початкові передумови планування, більше передбачуваності і прозорості та забезпечило би мінімальний справедливий розподіл тягаря всередині альянсу", - наголосив Столтенберг.
На його переконання, узгодження такого зобов'язання надіслало би сигнал Москві, що росіяни не зможуть протриматися довше.
Він сказав, що стосовно фінансових зобов'язань ще доведеться працювати.
Редактор: Євгеній Пірожков
14-06-2024, 18:45