русский корабльнахуй
 
Новини  08 липня 2024 14:26 

Провели понад 20 активностей: у Чернівцях відбувся третій Гончаренко WEEKEND

підтримай автора: оригінал
11
224
0
Захід відвідало понад 600 людей. Під час фестивалю збирали кошти на потреби Збройних сил України.
У неділю, 7 липня, у Чернівцях відбувся сімейний освітньо-культурний фестиваль «Гончаренко центр WEEKEND 3.0».
Як розповів «Шпальті» директор центру у Чернівцях Віталій Яремчук, такий фестиваль проводять уже втретє. «Гончаренко WEEKEND» — це літній фестиваль.
«Основна його ідея — День відкритих дверей, але просто неба. Цьогоріч фестиваль відвідало понад 600 людей, а на потреби ЗСУ зібрали близько 6 тисяч гривень. До організації заходу залучили майже 50 людей», — каже Віталій.
Активності у центрі — безкоштовні
Аби кожен охочий зміг долучитися до фестивалю, створили чотири секції. Зокрема майстер-класи для дорослих, навчання іноземних мов, активності для дітей та заняття з саморозвитку. Усі заняття у центрі — безкоштовні.
Засновник мережі «Гончаренко Центр» Олексій Гончаренко розповів, що у Чернівцях такий заклад був одним із перших. Відкрили його у лютому 2021 року.
Нині в Україні діє 34 подібних центри. Вони існують без державної підтримки, виключно за кошти меценатів. Базовою активністю залишаються заняття з англійської мови.
«Сьогодні знання англійської стає просто вимогою. Особливо, якщо хочеш займати високі посади», — каже Гончаренко.
У Центрі навчають людей різного віку: наймолодшому учню 4 роки, а найстаршому — 86. Центр у Чернівцях вважають одним із найактивніших.
Водночас мережу таких центрів прагнуть розширювати.
«Нині найбільше мріємо про звільнення нашого центру в Олешках, адже він досі окупований. Хочемо повернутися до роботи на Донбасі. Наш наступний центр мав відкритися в березні 2022 року в Сєвєродонецьку, але це ще попереду — після нашої перемоги», — зауважив Гончаренко.
Фото Ігоря Константинюка