русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  07 липня 2024 20:07 

"Традиція, яку плануємо продовжувати": у Чернівцях втретє відбувся фестиваль "Гончаренко центр WEEKEND 3.0"

підтримай автора: оригінал
10
2.5k
0
Фото: МБ
Сьогодні, 7 липня, у Чернівцях відбувся сімейний освітньо-культурний фестиваль "Гончаренко центр WEEKEND 3.0".
Про це повідомляє molbuk.ua
Захід проходив у сквері Дня вишиванки. На фестивалі усі охочі мали можливість відвідати чотири секції: майстеркласи для дорослих, іноземні мови, саморозвиток і дитячі заходи та майстеркласи.
Упродовж дня на заході також збирали кошти для Збройних сил України.
Народний депутат Олексій Гончаренко, засновник мережі освітньо-культурних центрів "Гончаренко центр", розповів molbuk.ua про історію та досягнення чернівецького центру.
"Центр Гончаренко у Чернівцях був одним з перших в Україні, ми відкрили його у лютому 2021 року. Зараз по всій країні діє 34 таких центри. Три з половиною роки наш центр успішно працює у Чернівцях. Це класна ініціатива проводити подібні літні фестивалі, і ось уже втретє ми маємо можливість його організувати. Це стало традицією, яку ми плануємо продовжувати", – ділиться нардеп.
"Чернівецький центр є одним із найактивніших, і ми цим пишаємося"
Олексій Гончаренко також зазначив, що всі заходи в Гончаренко центрах безкоштовні для дітей і дорослих. Відомо, що у Чернівцях, у Гончаренко центрі, викладають англійську, німецьку, французьку та українську мови, проводять лекції з правил дорожнього руху, історії, а також організовують культурні події та виставки.
"Чернівецький центр є одним із найактивніших, і ми цим пишаємося. Ми хочемо, щоб ще більше людей здобували освіту в наших центрах. Плани на розширення великі, і ми сподіваємося на їх реалізацію. Зараз найбільше ми мріємо про звільнення нашого центру в Олешках, адже він досі окупований, також хочемо повернутися до роботи на Донбасі. Наш наступний центр мав відкритися в березні 2022 року в Сєвєродонецьку, але це ще попереду після нашої перемоги", – каже Олексій Гончаренко.
Окрім освітньої діяльності, Гончаренко центри активно займаються волонтерством. За два з половиною роки мережа передала ЗСУ близько 60 млн гривень на дрони, рації, антидрони та інше обладнання.
Олексій Гончаренко відзначив важливість збільшення кількості таких освітніх центрів та програм в Україні.
"Такі освітні центри є важливими, адже найбільше багатство України – це люди. Треба інвестувати в людей, освіта і культура – це те, що розвиває і рухає їх уперед. Ми бачимо певні проблеми з освітою, нині багато дітей вчаться онлайн, що має свої труднощі. Тому фізичні заняття в таких центрах є дуже важливими. Більше таких центрів і програм потрібно нашій державі", – підсумував нардеп.
Редактор: Алісія Давид
7-07-2024, 20:07