русский корабльнахуй
 
Новини світу  06 липня 2024 17:39 

НАТО прагне побудувати практичну співпрацю з Південною Кореєю щодо України

підтримай автора: оригінал
19
925
0
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс на майбутньому саміті у Вашингтоні, який пройде 9-11 липня, обговорить з Південною Кореєю шляхи побудови практичної співпраці щодо України.
Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав на пресконференції, присвяченій майбутньому саміту НАТО у Вашингтоні.
За його словами, на саміті НАТО у Вашингтоні Альянс розроблятиме практичну співпрацю в рамках "флагманських проектів" щодо України, кібер та нових технологій, а також обговорить співпрацю з Південною Кореєю в галузі оборонної промисловості.
"Флагманський проєкт частково стосується медичної освіти українських солдатів. Ми також розглядаємо, як ми можемо розширити обмін розвідувальною інформацією з Південною Кореєю", – зазначив Столтенберг.
Він наголосив на важливості співпраці з індо-тихоокеанськими партнерами в той час, коли РФ продовжує війну в Україні за підтримки Північної Кореї, Ірану та Китаю.
"Іран і Північна Корея підживлюють російську війну за допомогою безпілотників і снарядів. Китай підтримує російську військову економіку та постачає мікроелектроніку та інші товари подвійного призначення для російської війни.
Чим ближче ці авторитарні гравці зближуються, тим важливіше нам тісно співпрацювати з нашими друзями в Індо-Тихоокеанському регіоні", – сказав генсек НАТО.
Редактор: Алісія Давид
6-07-2024, 17:39