русский корабльнахуй
 
Україна  05 серпня 2024 08:25 

Президент прагне об'єднати країн-сусідів України, які збиватимуть російські ракети

підтримай автора: оригінал
13
707
0
Президент Володимир Зеленський дав доручення дипломатам щодо створення коаліції держав-сусідів України, які погодяться збивати над українською територією російські ракети, що летять у їхньому напрямку.
Про це він сказав журналістам, цитує «Інтерфакс — Україна», пише Медіа агентство АСС.
Насамперед до коаліції можуть приєднатися країни НАТО. Для цього в межах Ради Україна — НАТО вже начебто планують зустріч, на які зможуть обговорити це питання.
На думку Зеленського, такий механізм варто було розробити давно, і такої коаліції Україні зараз «дуже бракує». Утім він визнав, що для країн-сусідів збиття російських ракет буде великою відповідальністю, і рішення щодо цього буде, ймовірно, «складним для партнерів, оскільки вони завжди бояться зайвої ескалації».
Зазначимо, у безпековій угоді між Україною та Польщею передбачено розроблення механізму щодо збиття російських ракет. А втім, така акція ще потребує схвалення інших країн-членів НАТО, казав прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск.
Він пояснював, що йдеться про ракети та снаряди, які прямують у напрямку Польщі, але ще перебувають на території Україні із розрахунком спробувати їх збити, не чекаючи, коли вони залетять на територію НАТО.