русский корабльнахуй
 
Здоров'я  05 липня 2024 23:48 

Чому варто вживати м’яту: дієтологи назвали сім причин

підтримай автора: оригінал
15
1.1k
0
М’ята справді приносить користь нашому здоров’ю багатьма способами.
Про це пише Real Simple.
Листя м’яти перцевої не містить жодних макро- чи мікроелементів, за винятком вітаміну А. Однак більшість переваг м’яти для здоров’я походить від її рослинних сполук і вмісту ефірної олії, включаючи флавоноїди, ментол і терпени. .
Цей унікальний розподіл поживних речовин надає цій квітковій траві чимало підтверджених переваг для здоров’я.
Зміцнює імунітет
Поліфеноли та флавоноїди - це дві добре вивчені групи рослинних сполук, які разом із багатьма іншими антиоксидантами містяться в м’яті, зберігаючи клітини здоровими та вільними від хвороб.
Антиоксиданти допомагають захистити клітини від вільних радикалів або нестабільних молекул, які завдають шкоди. Ці біоактивні сполуки також допомагають зменшити запалення, додатково зміцнюючи імунну систему. Дослідження навіть виявили, що м’ята виявляє протиракову дію.
Підтримує здоров'я порожнини рота
Є вагомі причини для того, щоб м’ята була включена в незліченну кількість засобів для догляду за порожниною рота, від зубної пасти та рідини для полоскання рота до м’ятних таблеток для ясен і дихання. Воно не тільки освіжає дихання, але й олія м’яти перцевої також має антибактеріальні, протигрибкові та антибіоплівкові властивості, щоб запобігти або допомогти в лікуванні ряду проблем зі здоров’ям порожнини рота.
Ці переваги цілком виправдовують часте використання цієї популярної трави в сучасній стоматології.
Редактор: Людмила Осадчук
5-07-2024, 23:48