русский корабльнахуй
 
новини  05 червня 2024 15:57 

Цей популярний літній овоч може бути шкідливим: дієтологи назвали протипоказання

підтримай автора: оригінал
24
756
0
Вживання помідорів може бути шкідливим.
Про це пише УНІАН з посиланням на дослідження Національного інституту діабету, захворювань органів травлення та нирок США, результати якого публікує HealthDigest.
Дієтологи вказують, що у деяких людей виразка шлунка може супроводжуватися незручними шлунково-кишковими симптомами, а деякі продукти можуть лише погіршити ситуацію - зокрема, помідори.
"Накопичення кислоти в шлунково-кишковому тракті сприяє розвитку пептичних виразок. Їжа з високою концентрацією кислоти ще більше додає цьому накопиченню кислоти, і помідори є одним з таких продуктів", - зазначають експерти.
Вони також попереджають, що вживання помідорів може підвищити ризик розвитку виразки шлунка, але вони також можуть діяти проти тих з нас, у кого хвороба вже є.
"Якщо помідори регулярно викликають у вас проблеми з животом, виключіть їх зі свого раціону. ... Є продукти, про які відомо, що вони корисні людям із виразкою шлунка. Це включає в себе продукти, що містять пробіотики, такі як темпе, кімчі або йогурт. ... На відміну від помідорів, червоний болгарський перець є ще одним чудовим вибором, оскільки він може мати захисні властивості проти виразки шлунка", - стверджують науковці.
Редактор: Людмила Осадчук
5-06-2024, 15:57