русский корабльнахуй
 
Здорово  03 липня 2024 00:44 

У спеку тварин небезпечно залишати в авто: поради власникам домашніх улюбленців

підтримай автора: оригінал
17
635
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
У спекотні дні залишати домашніх тварин у закритих автомобілях навіть на кілька хвилин може бути смертельно небезпечно через надзвичайно високу температуру, тому домашніх тварин слід залишати вдома з доступом до свіжої води або брати з собою, а вуличним тваринам слід забезпечити миски з водою.
У спекотні дні не можна залишати своїх домашніх улюбленців у закритих автомобілях. Навіть кілька хвилин в автівці за високої температури повітря можуть стати фатальними для тварин. Як допомогти домашнім улюбленцям в спеку, розповів начальник департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний, передає Медіа агентство АСС з посиланням на УНН.
«Друзі, важливе нагадування: не залишайте тварин у спеку в машині. За високої температури повітря це дуже небезпечно і може мати фатальні наслідки»,- написав Возний у Facebook.
Він вказав, що влітку температура в салоні авто може підійматися до +50°C та вище, і відчинені вікна не рятують ситуацію Навіть кілька хвилин у зачиненій машині під сонцем можуть стати критичними для тварини.
Возний рекомендує:
- за можливості залишати улюбленців вдома;
- слідкувати, щоб вони завжди мали доступ до свіжої питної води;
- якщо берете з собою — ніколи не залишайте самих у машині.
Також він подякував магазинам, кафе, ресторанам, АЗС та іншим громадським закладам, які дозволяють перебування на своїй території з тваринами.
Крім того, Возний розповів, як допомогти вуличним тваринкам у спеку:
- поставте миску з водою біля свого дому чи офісу;
- оновлюйте воду протягом дня.