русский корабльнахуй
 
Новини України  02 липня 2024 00:45 

Легко, смачно і незвично: рецепт перевернутого м'ясного пирога на пательні

підтримай автора: оригінал
19
883
0
Хоча м'ясним пирогом навряд кого здивуєш, приготування на пательні робить смаку цього пирога абсолютно інакшим, а сам процес приготування — легшим. Таку смачну страву можна готувати як закуску або ж подавати з салатами чи овочами.
Про те, як готувати пиріг з м'ясом на пательні, розповідає кулінарний YouTube-канал "Апетитна Мелодія".
Що потрібно для пирога з м'ясом
Для приготування цього перевернутого пирога на пательні, потрібні такі інгредієнти:
фарш - 450 г;
цибуля - 1 шт.;
борошно - 150 г;
яйця - 3 шт.;
розпушувач - 10 г;
кефір - 200 мл;
олія - для смаження;
зелень - до смаку;
сир - 50 г;
сіль - до смаку;
перець - до смаку.
Як готувати пиріг з м'ясом на пательні
Фарш для цього пирога можна обрати будь-який — курячий, яловичий чи свинину — відповідно до своїх вподобань. Так само можна зробити фарш самостійно або ж придбати вже готовий.
Промийте зелень, розкладіть її на паперовому рушнику чи серветках, щоб прибрати зайву вологу. Очистьте цибулю, наріжте її маленькими кубиками — навіть якщо робите фарш самостійно.
В цьому рецепті цибуля є окремим інгредієнтом, її текстура та смак мають відчуватися — чого складніше досягти, якщо подрібнити її з м'ясом у фарш.
Розігрійте в глибокій пательні олію та злегка присмажте цибулю — до розм'якшення. Потім перекладіть фарш до пательні й смажте його до світло-коричневого кольору, розбиваючи ложкою грудочки.
Додайте до свого смаку сіль, перець та інші спеції, ретельно перемішайте і продовжте тушкувати. В цей час приготуйте тісто.
Розбийте в миску з кефіром яйця та злегка збийте інгредієнти до однорідної консистенції. Після цього додайте розпушувач — і ще раз ретельно перемішайте.
Поступово додайте борошно, кожного разу перемішуючи тісто. Готове тісто має бути досить густим, проте залишатися рідиною.
Обережно вилийте тісто на фарш, розподіливши його рівномірно поверх начинки. Накрийте пательню кришкою і готуйте пиріг протягом 20 хвилин, на невеликому вогні. В цей час натріть сир, помийте та подрібніть зелень.
Після цього зніміть кришку, накрийте пательню пергаментом, а потім — тарілкою. Притримуючи тарілку, переверніть пательню - щоб пиріг опинився на тарілці.
Тримаючи пергамент, обережно перемістіть пиріг до пательні, залишивши під ним папір. Начинка повинна бути зверху. Присипте пиріг сиром та зеленню, накрийте пательню кришкою і готуйте протягом 5 хвилин, щоб сир розплавився.
Після цього обережно дістаньте пиріг, розріжте на шматочки й — і можна пригощатися.
Редактор: Ангеліна Петльована
2-07-2024, 00:45