русский корабльнахуй
 
Новини України  06 липня 2024 01:15 

Незвичний інгредієнт: рецепт смачного супу з баклажанами

підтримай автора: оригінал
15
795
1
Експериментувати з приготуванням досить простої першої страви можна нескінченно, змінюючи консистенцію супу та його температуру. Або ж лише додаючи нові інгредієнти — як, наприклад, баклажан — урізноманітнюючи меню.
Про те, як приготувати холодний борщ з яйцем за литовським рецептом, розповідає Марія Щербатюк.
Що потрібно для м'ясного супу з баклажаном
Для приготування цього смачного супу з незвичним овочевим інгредієнтом, потрібні наступні продукти:
бульйон (або вода) - 2 л;
баклажан - 1 шт.;
м'ясо - 300 г;
картопля (середнього розміру) - 5 шт.;
морква - 1-2 шт.;
перець болгарський - 2-3 шт.;
помідори - 4-5 шт.;
цибуля - 1 шт.;
зелень - до смаку;
олія - для смаження;
сіль - до смаку;
перець - до смаку.
Як готувати суп з баклажаном
На початку приготування цього супу підготуйте всі продукти. Картоплю необхідно помити, почистити від шкірки і нарізати на великі кубики.
Перекладіть нарізану картоплю до каструлі, залийте водою або бульйоном, поставте на вогонь. Не обов'язково використовувати бульйон з м'яса, достатньо і бульйону з овочевого кубика.
Помідори помийте, покладіть до глибокої миски й залийте окропом так, щоб вода повністю покрила овочі. Залиште помідори на 5 хвилин, в цей час очистьте цибулю і наріжте її на маленькі кубики
Злийте з помідорів воду, на шкірці овочів зробіть тонкий надріз, та очистьте помідори. Після цього наріжте їх на великі кубики.
Помийте перці, видаліть плодоніжки. Після цього розріжте овочі навпіл, видаліть насіння — та наріжте перці широкими смужками. Моркву потрібно помити, очистити від шкірки, нарізати на невеликі кубики.
Баклажан помийте, відріжте верхівку і зніміть шкірку з овочу. Якщо баклажан молодий, шкірку знімати не потрібно. Очищений баклажан наріжте на великі кубики.
М'ясо промийте, зачекайте, доки стече рідина — і так само наріжте на великі кубики.
Розігрійте на пательні олію, всипте цибулю, обсмажте її до розм'якшення. Після цього додайте моркву, і смажте інгредієнти до легкого зарум'янення. Потім додайте м'ясо, також злегка обсмажте.
Додайте до продуктів в пательні перець та баклажани, підсоліть та поперчіть до свого смаку. Після того, як овочі стануть м'якими, додайте помідори.
Протушкуйте інгредієнти для супу протягом 2-3 хвилин — і перекладіть в каструлю з картоплею. Перемішайте суп, за потреби, якщо страва надто густа, долийте окропу або бульйону.
Варіть до готовності, при подачі прикрасьте вимитою подрібненою зеленню.
Редактор: Ангеліна Петльована
6-07-2024, 01:15