русский корабльнахуй
 
Здоров'я  29 червня 2024 02:00 

Дикі та надзвичайно корисні. Дієтологиня назвала продукт, який неодмінно треба їсти влітку

підтримай автора: оригінал
14
1.2k
0
Дикі ягоди, які ростуть у лісі чи на гірських пагорбах, мають дуже велику користь для організму.
Про це розповідає Оксана Скиталінська в Instagram.
У чому плюси диких ягід
Дикі ягоди, наповнені найпотужнішими антиоксидантами-фітонутрієнтами, природнім вітаміном С.
Ці ягоди ніколи ре зазнавали селекцій, модифікацій та зберегли свою природну ідентичність, якій вже сотні або й тисячі років.
Вони містять всі речовини, які еволюційно необхідні людям для підтримки хорошого здоровʼя.
Сучасна людина замінила природні кольори-поліфеноли штучними та синтетичними барвниками, які нерідко є не лише індиферентними для організму людини, але й шкідливими для неї.
"Тому використовуйте літо, як можливість оздоровитися природними необхідними речовинами — їжте дикі ягоди, які є невіддільною частиною протизапального харчування", - написала Оксана Скиталінська.
Ще переваги диких ягід
Природність і відсутність хімічних добрив
Дикі ягоди зазвичай ростуть у природних умовах, якомога далі від зон сільськогосподарського впливу. Тому вони менше піддаються обробці хімічними добривами й пестицидами.
Більше антиоксидантів
Дослідження показують, що дикі ягоди можуть містити більше антиоксидантів порівняно з культивованими сортами, оскільки вони адаптовані до життя в умовах конкуренції з іншими рослинами та враженнями від середовища.
Більш виражений смак і аромат
Дикі ягоди часто відрізняються більш насиченим смаком і ароматом, оскільки вони розвиваються в умовах, близьких до природних.
До слова, збирання диких ягід сприяє збереженню біорізноманіття, оскільки це сприяє збереженню їхніх природних місць і допомагає у відновленні дикої флори.
Редактор: Ангеліна Петльована
29-06-2024, 02:00