русский корабльнахуй
 
новини  19 червня 2024 11:41 

Захищає від раку та допомагає схудненню: сім причин їсти малину щодня

підтримай автора: оригінал
13
690
0
У літній сезон малина доступна для всіх, що дає змогу без проблем включати її у свій раціон — ця ягода має вражаючу кількість поживних речовин, що робить її одним із найздоровіших продуктів
Про це йдеться у повідомленні видання Health.
Містить багато поживних речовин: 100 г малини містить 23 міліграми вітаміну С. Згідно з даними Національного інституту здоров'я, ця кількість становить приблизно 30% від мінімальної денної норми вітаміну С для жінок. Вітамін С важливий для імунітету та здоров'я шкіри людини — він сприяє виробленню колагену та збільшує здатність організму спалювати жир.
Малина містить марганець, кальцій і вітамін К, які відіграють важливу роль у здоров'ї кісток. Також ягоди малини є джерелом вітаміну Е, вітамінів групи В, магнію, міді, заліза та калію.
Містить велику кількість клітковини: згідно з дослідженням Advanced Nutrition, малина є одним із найбагатших цільних харчових джерел харчових волокон, забезпечуючи 6,5 грамів на кожні 100 грамів — третину мінімальної денної норми.
Клітковина має низку переваг для здоров'я, зокрема: сприяє схудненню, знижує рівень цукру в крові, підтримує гарне травлення.
Клітковина малини також сприяє розмноженню корисних кишкових бактерій, а це позитивно впливає на організм людей, які страждають на ожиріння, метаболічний синдром, а також на інші хронічні захворювання кишківника.
Захищає від раку: антиоксиданти та протизапальні сполуки в малині можуть допомогти в профілактиці онкозахворювань. Деякі дані свідчать про те, що ці сполуки зменшують розмноження ракових клітин. Згідно з дослідженням, проведеним у 2016 році, малина є одним із небагатьох рослинних продуктів, що містить еллагітаніни та антоціани — ці фітохімічні речовини є антиоксидантами, що мають протиракові властивості.
Містить антивікові антиоксиданти: малина є джерелом антиоксидантів завдяки високому вмісту вітаміну С. Згідно з дослідженням, проведеним у Molecules 2015 року, більш високе споживання фруктів, багатих антиоксидантами, таких як малина, пов'язане з більш низьким ризиком хронічних захворювань, пов'язаних зі стресом. Ці захворювання включають серцево-судинні захворювання, рак та інші.
Практично не містить цукру: малина має найнижчий вміст цукру: лише 2,7 грама на 100 г. Для порівняння, у маленькому яблуці кількість цукру становить близько 13 г. Низький вміст цукру робить ці ягоди чудовим варіантом для людей, які хочуть звести споживання цукру до мінімуму.
Сприяє профілактиці діабету: вживання більшої кількості малини людьми, схильними до ризику діабету, знижує кількість інсуліну, необхідного для контролю цукру в крові. Рівень цукру в крові нижчий у тих, хто з'їдає на день дві чашки червоної малини, ніж у тих, хто її не їсть.
Покращує координацію, пам'ять та настрій: малина допомагає протистояти окислювальному стресу, дисбалансу між вільними радикалами, що пошкоджують клітини, і здатністю організму боротися з їхнім шкідливим впливом.
Оскільки окислювальний стрес є фактором ризику таких захворювань, як хвороби Альцгеймера та Паркінсона, малина є найкращим продуктом для підтримки мозку.
Згідно з дослідженням, опублікованим у Scientific Reports, флавоноїди в ягодах допомагають поліпшити координацію, пам'ять та настрій. Ягоди малини допомагають підтримувати здоров'я мозку, видаляючи токсичні білки, пов'язані із дисфункцією мозку.
Редактор: Людмила Осадчук
19-06-2024, 11:41