русский корабльнахуй
 
Армія  18 червня 2024 11:34 

Військово-обліковий документ вже доступний у застосунку «Резерв+» з QR-кодом. Він має таку ж юридичну силу, як паперовий

підтримай автора: оригінал
20
937
0
Електронний військово-обліковий документ вже доступний у мобільному застосунку "Резерв+" з QR-кодом. Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко, пише Укрінформ.
У Міністерстві оборони підкреслили, що електронний військово-обліковий документ має таку ж юридичну силу, як паперовий.
Відсканувавши QR-код, уповноважені органи можуть перевіряти його чинність.
Також тепер у Резерв+ доступна функція "Виправити дані онлайн" для двох випадків: "Я військовослужбовець, але досі на обліку - для тих військовослужбовців, чий актуальний статус не відображався у реєстрі "Оберіг". Дані не знайдено - для усіх військовозобов'язаних, хто отримав таке сповіщення в застосунку "Резерв+".
Громадяни можуть заповнити заявку, яка надійде до реєстру "Оберіг" для виправлення даних. Інформацію актуалізують дистанційно, зауважили в Міноборони.
Застосунок поступово розгортається в App Store і Google Play Market і впродовж декількох днів буде доступним для всіх.
Станом на 18 червня через Резерв+ свої дані оновили вже 1,5 млн громадян.
Понад 233 тис. осіб оновили дані через центри надання адміністративних послуг, 208 тис. людей зробили це через територіальні центри комплектування та соцпідтримки.
Оновити дані необхідно до 16 липня. Для цього можна завантажити Резерв+ в App Store чи Google Play й авторизуватися через Bank ID або звернутися до ТЦК чи ЦНАПу.