русский корабльнахуй
 
Україна  30 липня 2024 19:19 

На порталі «Дія» з'явилася можливість отримати військово-обліковий документ із QR-кодом

підтримай автора: оригінал
13
789
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
На порталі «Дія» тепер можна отримати цифровий військово-обліковий документ з QR-кодом. Він має таку ж юридичну силу, як паперовий, і може використовуватися для працевлаштування та проходження перевірок на блокпостах.
Відтепер на порталі «Дія» можна отримати військово-обліковий документ із QR-кодом. Документ має таку ж юридичну силу, як паперовий. Про це заявили у Мінцифри, пише Медіа агентство АСС з посиланням на УНН.
«Тепер військово-обліковий документ з Реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів можна отримати на порталі Дія - без візитів до установ та черг. Документ має таку саму юридичну силу, як паперовий, тож використовуйте його в будь-яких життєвих обставинах - від працевлаштування до проходження перевірки на блокпості», - заявили у Мінцифри.
Зазначається, що документ міститиме QR-код, з допомогою якого можна буде перевірити його дійсність та переглянути інформацію з реєстру Оберіг.
Документ можна буде сформувати після авторизації на порталі Дія за допомогою КЕП. Далі потрібно обрати сервіс «Військово-обліковий документ», натиснути на кнопку «Подати заяву» та підписати її електронним підписом. Документ з'явиться в кабінет громадянина на порталі Дія впродовж 10 хвилин.
«Документ сформується, якщо в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів є вся необхідна інформація про людину», - наголосили у Мінцифри.