русский корабльнахуй
 
Технологічно  18 червня 2024 03:16 

Chrome тепер читає веб-сторінки вголос з пристроїв на Android

підтримай автора: оригінал
19
929
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
Компанія Google представила нову функцію в Chrome для Android, яка дозволяє браузеру читати веб-сторінки вголос з елементами керування відтворенням і мовними опціями.
В Android з'явилася нова функція читання веб-сторінок вголос у Chrome. Про це передає The Verge, пише Медіа агентство АСС з посиланням на УНН.
Google впроваджує нову функцію, яка дозволяє браузеру читати веб-сторінка вголос. Опція під назвою «Прослухати цю сторінку» допоможе прочитати веб-сторінку вголос з браузера Android Chrome. Вказується, що функція має елементи керування відтворенням, подібні до тих, які користувач знаходить в музичних програвачах або програвачах подкастів. Тобто є можливість ставити на паузу, змінювати швидкість читання, прокручувати вперед або назад на 10 секунд за один раз.
Функція дозволяє вибрати як голос, так і мову. Функція підтримує кілька мов, зокрема англійську, французьку, німецьку, арабську, хінді та іспанську, згідно зі сторінкою довідки Google про цю функцію.
Є також можливість попросити Google Assistant читати веб-сторінки вголос і навіть перекладати їх іншими мовами. Але для вибору цієї опції необхідно вийти з Chrome у додаток Google.