русский корабльнахуй
 
Україна  14 червня 2024 03:29 

Кабмін визначив умови відстрочки військовозобов’язаних для догляду за людьми з інвалідністю

підтримай автора: оригінал
21
1.6k
0
Фото з відкритих джерел
Уряд вніс зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації. Доглядати за особами з інвалідністю може лише одна особа.
Про це йдеться у постанові від 07 червня 2024 р. № 675, пише МА АСС з посилання на РБК-Україна
«У разі відсутності інших осіб, які не є військовозобов’язаними та відповідно до закону зобов’язані утримувати осіб… за умови наявності кількох військовозобов’язаних осіб, особа з інвалідністю I чи II групи складає заяву… де зазначає особу, яку вона обирає для здійснення свого утримання (догляду)», - йдеться в документі.
Нагадаймо, закон про мобілізацію набув чинності з 18 травня. У законі прописана норма, за якою надається відстрочка для військовозобов'язаних, які мають дружину (чоловіка) з числа осіб з інвалідністю I чи II групи, або які мають одного із своїх батьків з інвалідністю I чи II групи або одного з батьків дружини (чоловіка) з числа осіб з інвалідністю I чи II групи, за умови відсутності інших осіб, які не є військовозобов’язаними.
У травні Кабмін ухвалив низку постанов, які встановлюють порядки мобілізації. Водночас зараз уряд уточнює норми ухвалених нормативних актів. Зокрема, Кабмін уточнив норми щодо необхідності проходження ВЛК.