русский корабльнахуй
 
Новини України  19 серпня 2024 17:58 

Уряд спростив отримання відстрочки від мобілізації при догляді за хворими родичами

підтримай автора: оригінал
14
1.7k
0
Кабінет міністрів вніс зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізаці і, на особливий період. Відповідна постанова оприлюднена на сайті Кабінету Міністрів України.
Постановою уряду від 16 серпня 2024 року №930 передбачено спрощення щодо процедури отримання відстрочки. Відповідно до неї, військовозобов’язані, зайняті постійним доглядом за хворою дружиною (чоловіком), дитиною та/або своїми батьком чи матір’ю, не зазначають у заяві, інформацію про інших працездатних членів сім’ї, які зобов’язані та можуть здійснювати постійний догляд. Це означає, що коли військовозобов’язаний подає заяву на відстрочку від мобілізації у зв’язку з необхідністю догляду за рідними першого ступеня споріднення, то тепер не потрібно доводити відсутність інших працездатних членів сім’ї.
Також уряд видав новий зразок бланку на отримання відстрочки. Зазначається, що ТЦК має перевіряти інформацію, яка подається про відстрочку.
В постанові передбачено, що військовозобов’язані, які мають рідних першого ступеня споріднення, зокрема, батьків з інвалідністю 1 та 2 групи можуть отримати відстрочку без акту встановлення факту здійснення догляду.
Уряд визначив перелік документів для отримання відстрочки від мобілізації, зокрема, має бути документ, який підтверджує інвалідність когось з батьків, а також документ, що підтверджує родинні зв’язки – свідоцтво про народження. Cеред цього переліку немає необхідності подавати акту про догляд.
В той же час, військовозобов’язані, які зайняті постійним доглядом за членами сім’ї третього ступеня споріднення, які мають інвалідність 1 або 2 групи, мають у заяві вказати про відсутність членів сім’ї першого і другого ступеня споріднення особи, за якою вони здійснюють догляд.
Редактор: Аліна Книжник
19-08-2024, 17:58