русский корабльнахуй
 
Україна  21 серпня 2024 15:07 

Рада змінила порядок мобілізації: стосується тих, хто доглядає за особами з інвалідністю. Що змінилося?

підтримай автора: оригінал
7
3.1k
0
Уряд України вніс важливі зміни до Порядку мобілізації військовозобов'язаних, що стосуються осіб, які утримують або доглядають за хворими чи людьми з інвалідністю.
Відповідно до прийнятої постанови, зміни стосуються документів, які підтверджують право на відстрочку, а також спрощення процедури для військовозобов'язаних, які забезпечують догляд за близькими, повідомляє Мінсоцполітики України.
Згідно з нововведеннями, документи, які підтверджують факт утримання або догляду за особами з інвалідністю, тепер розмежовані на дві окремі категорії. Це дозволить більш точно регулювати права військовозобов'язаних, які здійснюють ці функції.
Військовозобов'язаним, які доглядають за хворою дружиною, чоловіком, дитиною або батьками, більше не потрібно зазначати в заяві до територіальних центрів комплектування інформацію про відсутність інших працездатних членів сім'ї.
Також відтепер не потрібно подавати документи, що підтверджують неможливість здійснення догляду іншими членами сім'ї.
Військовозобов'язаним, які мають батьків з інвалідністю І або II групи, більше не потрібно встановлювати факт здійснення догляду, що раніше було необхідним для отримання відстрочки.
Ці зміни спрямовані на полегшення процедур та зменшення бюрократичних бар'єрів для тих, хто піклується про своїх близьких у складних життєвих обставинах.
Тепер військовозобов'язаним буде простіше отримати відстрочку та продовжити догляд за рідними, що потребують постійної уваги та допомоги.
Ця ініціатива відображає прагнення уряду забезпечити соціальну підтримку тим громадянам, які виконують важливі функції догляду, водночас залишаючи їх готовими до служби, якщо зміняться життєві обставини.
Також Верховна Рада підтримала законопроект про відстрочку для громадян, чиї родичі загинули або зникли безвісти.
Як повідомив у Телеграмі нардеп Ярослав Желєзняк, законопроект №1391 підтримали 310 народних депутатів.
Документ дає відстрочку від призову на військову службу військовозобов'язаним, чиї близькі родичі, зокрема рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра, загинули чи зникли безвісти під час участі у бойових діях під час воєнного стану.