русский корабльнахуй
 
Останні новини  09 червня 2024 14:21 

У Чернівцях хлопця вивезли з закритим ротом і били - ТЦК прокоментував ситуацію

підтримай автора: оригінал
15
-
0
У місцевих групах Telegram поширилася інформація про те, що 21-річного хлопця у Чернівцях мобілізували, вивезли його в багажнику з закритимо ротом. Чернівецький обласний ТЦК та СП прокоментував цю інформацію.
8 травня у чернівецьких групах в Telegram поришилася інформація, якою поділилася у себе в Instagram адвокатка Александра.
Адвокатка у себе в сторіс повідомила, що її 21-річного клієнта примусово забрали працівники ТЦК, а з нею працівники говорили грубо та зневажливо. Також жінка додала, що не допомогла поліція, а начальник сказав:
"Мені все одно, що він не підлягає мобілізації, він сьогодні їде служити"
Потім Александра повідомила, що в ТЦК їй сказали, ніби хлопця повезли в Кіцмань, але в Кіцмані його не було. Там, за її словами, не знають, що з ним, і з ТЦК він не виходив.
Крім того, адвокатка повідомила в сторіс, що її клієнта Олександра били, вивезли в багажнику з закритим ротом, і з того часу він зник.
Долучайтесь до нашої спільноти в Instagram
Скріншоти сторіс адвокатки Александри з Чернівців, де вона розповідає про ситуацію з її клієнтом
Скріншоти сторіс адвокатки Александри з Чернівців, де вона розповідає про ситуацію з її клієнтом
Увечері 8 червня на офіційній сторінці Чернівецького ТЦК та СП зʼявився коментар стосовно цієї ситуації та заяв у соцмережах. Там відповіли, що Олександрвизнаний за станом здоров’я непридатним до військової служби в мирний час та обмежено придатним у воєнний час. З 1 листопада 2021 року відповідно абз. 2, ч. 1, ст. 18 та абз. 8, п. 2, ч. 1, ст. 37 Закону України “Про військовий обов’язок та військову службу” за рішенням призовної комісії він переданий з обліку призовників на військовий облік військовозобов’язаних.
У ТЦК додають, що цей громадянин є військовозобов’язаним, і його призвали відповідно до пункту 4 Указу Президента України від 24.02.2022 № 69/2022 “Про загальну мобілізацію”, затвердженого Законом України №2105-IX від 03.03.2022 (зі змінами); відповідно абз. 2 ч. 1 ст. 39 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”.
Відповідно абз. 4 ч. 1 ст. 39 закону “Про військовий обов’язок і військову службу” громадяни України, призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, які раніше не проходили військову службу, проходять курс базової загальновійськової підготовки.
Громадяни, яким не виповнилося 25 років та які є військовозобов’язаними, після уточнення військово-облікових даних і проходження медичного огляду підлягають призову та можуть бути призваними на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.
Громадянин належав до категорії військовозобов’язаних, тож підлягав призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період.
23 травня 2024 року військовозобов’язаний під час відправлення покинув команду, його подали в розшук.
7 червня правоохоронці доставили громадянина до ТЦК та СП як такого, що перебував в розшуку, та направили для підготовки в навчальний центр.
Наголошується, що представники ТЦК та СП не вчиняли протиправних дій стосовно хлопця. Інформація щодо його перевезення в багажному відділенні автомобіля не відповідає дійсності. А розповсюдження неправдивої інформації, поширення ворожих наративів може бути розцінене як підтримка ворога в умовах воєнного стану.
Також за ухилення та перешкоджання роботі військовослужбовцям ТЦК та СП передбачена відповідальність. Відповідно до частини 1 статті 114-1 Кримінального кодексу "Перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період" тягне за собою позбавлення волі терміном від 5 до 8 років.
Усі військовозобов’язані мають оновити свої дані і при наявності причин на отримання відстрочки надати відповідні документи до ТЦК та СП.
Читайте: Інститут вивчення війни пояснив, що несе в собі "теорія перемоги" путіна