русский корабльнахуй
 
Чернівці  09 червня 2024 11:16 

Мобілізували 21-річного: у Чернівецькому ТЦК та СП прокоментували інцидент

підтримай автора: оригінал
12
3.2k
0
Фото: Чернівецький обласний ТЦК та СП
Що відомо про ситуацію та як її пояснили в територіальному центрі комплектування - читайте в матеріалі МА АСС.
Вчора, 8 червня, в одній з соціальних мереж з'явилось відео адвокатеси з Чернівців, яка розповідає, що напередодні, 7 червня, її 21-річного клієнта нібито незаконно відвезли в ТЦК та СП, а його місцеперебування досі невідоме, передає Медіа агентство АСС.
Жінка зазначає, в територіальному центрі комплектування родичам 21-річного хлопця повідомили, що він перебуває в Кіцмані:
«Родичі мого клієнта шукали його. У ТЦК сказали, що він у Кіцмані, приїхали в Кіцмань, там його немає. Питають, де він і що з ним, відповідь «не знаємо», «на відправці його не було». З ТЦК він сам не виходив і його ніхто з рідних не бачив».
Адвокатеса також зазначає, що, як їм стало відомо, хлопця «вивезли з ТЦК в багажнику автомобіля з закритим ротом».
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Публикация от CHERNIVTSI ★ ЧЕРНІВЦІ (@chernivtsi24)
У Чернівецькому обласному ТЦК та СП кажуть, що хлопець перебував у розшуку
«Даний громадянин з 01.11.2021, відповідно абз. 2, ч. 1, ст. 18 та абз. 8, п. 2, ч. 1, ст. 37 Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу», за рішенням призовної комісії у зв’язку з визнанням за станом здоров’я непридатним до військової служби в мирний час та обмежено придатним у воєнний час, переданий з обліку призовників на військовий облік військовозобов’язаних.
Призов на військову службу військовозобов’язаного, яким є даний громадянин, здійснено відповідно до пункту 4 Указу Президента України від 24.02.2022 № 69/2022 «Про загальну мобілізацію», затвердженого Законом України №2105-IX від 03.03.2022 (зі змінами); відповідно абз. 2 ч. 1 ст. 39 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу».
Відповідно абз. 4 ч. 1 ст. 39 закону «Про військовий обов’язок і військову службу» громадяни України, призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, які раніше не проходили військову службу в Збройних Силах України, інших військових формуваннях, проходять курс базової загальновійськової підготовки.
На підставі викладеного особи, яким не виповнилося 25 років та які є військовозобов’язаними, після уточнення військово-облікових даних і проходження медичного огляду підлягають призову та можуть бути призваними на військову службу за призовом під час мобілізації на особливий період.
Громадянин належав до категорії військовозобов’язаних, тож підлягав призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період», - пояснюють в територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.
У дописі також зазначають, що раніше, 23 травня 2024 року, хлопець вже мав відправитись на навчання, проте покинув команду, через що його подали в розшук.
7 червня правоохоронці відвезли 21-річного хлопця до ТЦК та СП, де його направили для підготовки в навчальний центр.
Як запевняють у ТЦК та СП, щодо військовозобов’язаного з боку представників ТЦК та СП протиправних дій не було. Інформація щодо його перевезення в багажному відділенні автомобіля не відповідає дійсності.