русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  08 червня 2024 20:45 

Відвезли до військкомату в багажнику: у Чернівецькому ТЦК та СП пояснили інформацію із соцмереж

підтримай автора: оригінал
14
12.4k
0
У Чернівецькому обласному ТЦК та СП пояснили інформацію про примусову мобілізацію 21-річного хлопця у Чернівцях.
Відповідний допис з'явився на офіційній сторінці ТЦК та СП у фейсбуці.
У мережі з'явилося відео адвокатки, яка розповідає, що 21-річного хлопця у Чернівцях забрали та відвезли до міського військкомату в багажнику автомобіля. За її словами, наразі його місцезнаходження невідоме.
"Буквально пару хвилин тому працівники ТЦК вивезли мого клієнта, хлопця, якому 21 рік. Примусово доставили в ТЦК, примусово утримували там кучу годин. І вивезли його звідти "на учєнія", незважаючи на те, що йому, я повторююсь, 21 рік", - розповідає адвокатка у соцмережі.
За даними адвокатки, родичі її клієнта так і не змогли дізнатися, де дівся хлопець. В ТЦК спочатку повідомили, що його відвезли в Кіцмань, але його там не було. На запитання про місцезнаходження відповідають "не знаємо", "на відправці його не було".
У ТЦК СП повідомляють, що інформація про перевезення хлопця у багажнику не відповідає дійсності і щодо військовозобов’язаного з боку представників військкомату протиправних дій не було.
"Громадянин належав до категорії військовозобов’язаних, тож підлягав призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період.
Раніше, 23 травня 2024 року, військовозобов’язаний під час відправки покинув команду та був поданий в розшук. 7 червня громадянин був доставлений правоохоронцями до ТЦК та СП за зверненням, як такий що перебував в розшуку, та направлений для підготовки в навчальний центр. Щодо військовозобов’язаного з боку представників ТЦК та СП протиправних дій не було. Інформація щодо його перевезення в багажному відділенні автомобіля не відповідає дійсності. Наголошуємо, розповсюдження неправдивої інформації, поширення ворожих наративів може бути розцінене як підтримка ворога в умовах воєнного стану", - йдеться в повідомленні.
Редактор: Аліна Книжник
8-06-2024, 20:45