русский корабльнахуй
 
Чернівці  04 червня 2024 14:09 

Купатись заборонено: у Пруті виявили кишкову паличку

підтримай автора: оригінал
16
1.1k
0
Фото: МА АСС
Воду для дослідження відбирали з трьох різних місць. Відтак, вона виявилась забрудненою та небезпечною для купання.
З початком літнього сезону багато людей для відпочинку обирають місця біля води. У Чернівцях це міський пляж, який розташований на березі річки Прут. Хоч офіційно пляж цьогоріч не працюватиме, відвідувачі вже є.
Щоб убезпечити людей, фахівці ДУ «Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» регулярно відбирають проби води та проводять моніторинги.
Зокрема, у коментарі Медіа агентству АСС Оксана Жук, завідувачка чернівецького відділу чернівецької районної філії ДУ «ЦКПХ МОЗ України», розповіла, що воду з Прута цьогоріч вже досліджували:
«За результатами дослідження, вода з Прута не відповідає гігієнічним вимогам. Згідно з мікробіологічними показниками, у воді перевищені бактерії кишкової палички. Тобто, санітарно-показова флора свідчить про забруднення. Через те, що вода може бути й шляхом передавання інфекційних захворювань, купатись у Пруті не можна».
Воду для дослідження збирали з трьох різних місць, відповідно до методики відбору - з місця купання, вище нього та нижче.