русский корабльнахуй
 
Чернівці  07 серпня 2024 14:07 

Дослідження баз відпочинку на Буковині: у якій водоймі знайшли кишкову паличку

підтримай автора: оригінал
12
1k
0
Чернівецький міський пляж
На Буковині фахівці проводять лабораторні дослідження з 8 місць масового відпочинку.
Зокрема, перевірили воду та ґрунт з «Чернівецького міського пляжу» по вул. Донбасівська, 5, бази відпочинку «Рутка» (с. Великий Кучурів Чернівецький район), бази відпочинку «Хвиля» (с. Магала Чернівецький район), бази відпочинку «Лижна траса» (с. Бояни Чернівецький район), які мають офіційний статус. Про це інформує Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб, пише МА АСС.
Із зазначених вище місць масового відпочинку станом на 2 серпня дослідили 41 пробу води за санітарно-хімічними, бактеріологічними, паразитологічними показниками, 27 проб за вірусологічними показниками та 40 проб на холеру.
«Відхилення від санітарних вимог за бактеріологічними показниками (перевищення індексу лактозопозитивної кишкової палички)
виявлені в 9 зразках проб води з річки Прут, відібраних у межах «Чернівецького міського пляжу» по вулиці Донбасівська, 5», - йдеться у повідомленні.
Дослідження 12 проб ґрунту за санітарно-хімічними, бактеріологічними та паразитологічними показниками, не встановили відхилення від нормативів.