русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  02 червня 2024 16:42 

Папуженята Крамера, що з'явилися на світ у парку Чернівців, вже зміцніли і вчаться літати - відео

підтримай автора: оригінал
9
4k
0
Фото Тетяни Гаврилової
Папуженята Крамера, що з'явилися на світ у травні на території парку Жовтневого у Чернівцях, уже зміцніли і почали вилітати із дупла.
Про це у групі "Птахи України" повідомила Тетяна Гаврилова, яка спостерігає за птахами вже тривалий час, пише molbuk.ua
"Чернівці, 1 червня. Старше пташеня папужок Крамера вилетіло з дупла три дні тому, перелетіло десь на 100 метрів та сіло на гілку тополі. Батько наглядає за ним та годує. А тим часом в дуплі набрався сил вже третій малий і піднімається до отвору дупла. Прийшла черга вилітати середньому пташеняті", - ділиться спостереженнями жінка.
Тетяна Гаврилова пообіцяла повідомити новини про папужок вже у жовтні, коли повернеться до України. А поки попросила охочих спостерігати за птахами.
Раніше повідомлялося, що у Чернівцях у папуг Крамера з'явилися пташенята. Це перший такий відомий зафіксований випадок на теренах Буковини.
Раніше фахівець із орнітології та охорони природи, кандидат біологічних наук Ігор Скільський розповів, що у Чернівцях папуг Крамера наразі нарахували близько десяти.
Він припустив, що цілком ймовірно, що цього року у них з’являться пташенята.
"Можливо, колись вони стануть такими ж звичними для місцевих, як голуби чи горобці. Так уже є у містах Західної Європи", - зауважив Ігор Скільський.
Довідка
Папуга Крамера (Psittacula krameri) — птах родини Папугових. Є численним птахом по всьому ареалу. Мешкає переважно поблизу людини, зокрема у великих містах. Тримається великими групами або колоніями. Вирізняється галасливою і непосидючою поведінкою.
Це найбільш численний і широко поширений вид серед родини папугових. У дикому стані мешкає в Південній Азії і низці районів Африки. В Україні групи особин або окремих птахів можна зустріти в окремих містах (Чернівці, Львів, Київ).
Ці угруповання сформувались з особин, які втекли з неволі. Це один із видів папуг, яких часто утримують в неволі. Названо на честь німецького натураліста Вільгельма Крамера.
Редактор: Галина Олійник
2-06-2024, 16:42