русский корабльнахуй
 
БЛОГ  01 червня 2024 18:14 

Як приготувати парові вареники з ягодами - рецепт від мами - БЛОГ БЛОГ

підтримай автора: оригінал
17
-
0
Якось ще до російського вторгнення приїхала я до подруги в Диканьку, що на Полтавщині. Там мене пригостили паровими варениками, після чого я закохалась в цю страву і попросила маму такі ж приготувати.
Повернулась я з Полтавщини і попросила маму приготувати парові вареники х полуницею чи вишнями. Виявилось, що мама цей рецепт знала, але чогось вважала, що мені таке не сподобається.
Відтоді я віддаю перевагу паровим вареникам, а не звичайним. Одна проблема - знайти таку страву в кафе чи ресторанах майже неможливо, а після евакуації у 2022 році готувати мені такі вареники нема кому, бо мама далеко. Тому я вирішила спитати в неї рецепт, яким хочу поділитися тут.
Що потрібно:
  • Склянка домашнього кислого молока або кефіру менш як 2,5% жирності;
  • Борошно пшеничне 450-500 г;
  • Чайна ложка соди без гірки;
  • Одне яйце;
  • Чверть чайної ложки солі;
  • Чайна ложка цукру;
  • Сухі дріжджі;
  • 500-600 г вишні (або полуниця - хто як хоче);
  • Чайна ложка крохмалю;
  • Цукор для вишень.
  • У просіяне борошно додаємо негашену соду, сіль, цукор, щіпку сухих дріжджів. Все ретельно перемішуємо. Робимо ямку, вбиваємо туди яйце (воно має бути не холодне, а кімнатної температури), знов перемішуємо.
    Далі в борошно вливаємо кефір чи кисляк кімнатної температури, ретельно перемішуємо. Місимо до тих пір, поки тісто не стане еластичним. Тісто не має бути "забитим" або крихким, воно має "дихати" в руках і бути мєяким.
    Тісто замотуємо в харчову плівку і залишаємо його "відпочити" хвилин на 20.
    Окремо миємо вишню, дає воді стекти, виймаємо кісточки. Для того, щоб вареники не текли, додаємо до вишень чайну ложку крохмалю.
    Коли минуло 20 хвилин, починаємо розкочувати тісто. Але фішка в тому, що розкатане тісто не має бути тонким, а десь півтора-два сантиметри завширшки.
    На кожен кружечок тіста кладемо чайну ложку цукру без гірки і кілька ягід. Ліпимо вареники.
    На етапі приготування є кілька способів. Перший - якщо є пароварка, можна приготувати в ній. Другий - просто в кропі.
    Якщо у вас, як і в мене пароварки немає, кип'ятимо воду. Коли вона закипіла, трішки підсолити її і кинути туди вареники. Коли вони сплили, їх треба перегорнути. Варити не більше 5 хвилин у киплячій воді під закритою кришкою.
    Якщо у вас є чавунна сковорідка, можна варити вареники там в тій кількості води, яку вміщує сковорідка. Вода там теж має закипіти, її треба трошки підсолити, а потім помістити туди вареники і варити до 5 хвилин під закритою кришкою. В процесі варіння їх також треба перегортати.
    Подавати можна з будь-чим, що вам до смаку - зі сметаною, шоколадом, згущеним молоком, карамеллю тощо.
    Смачного.