русский корабльнахуй
 
Чернівці  31 травня 2024 15:09 

Об'єднання «Містосервісу» та Тресту зеленого господарства поки на паузі: причини

підтримай автора: оригінал
20
822
0
Фото: Містосервіс, фейсбук
Наразі питання зняли з розгляду у Чернівецькій міській раді.
Нагадаймо, раніше повідомлялося про те, що у Чернівцях хочуть об'єднати два комунальні підприємства - «Чернівецький міський комунальний виробничий трест зеленого господарства та протизсувних робіт» та «Містосервіс». Заступник Чернівецького міського голови Василь Зазуляк пояснював, що два підприємства хоч і мають свою специфіку, але на 70% займаються однаковою справою – прибиранням. Відтак, об'єднання могло б дати змогу оптимізувати зусилля і надавати якісніші послуги, пише МА АСС.
Втім, на квітневій сесії міської ради це рішення не набрало потрібної кількості голосів депутатів, а під час сесії 30 травня його зняли з розгляду.
У коментарі Медіа агентству АСС Василь Зазуляк пояснив, чому об'єднання двох підприємств відтермінували:
«Дійсно, в такому об’єднанні двох підприємств є не одна, а цілий ряд переваг. Однак, коли ми почали глибше розбиратися в ситуації, щоб розробити стратегію функціонування і розвитку об’єднаного підприємства, стало зрозуміло, що воєнний стан сильно вплине. Особливо після змін в законодавстві і невизначеності з бронюванням працівників.
Новому підприємству потрібен буде час для переоформлення працівників, для подачі на бронь. Є ризик втратити тих, хто вже є, тому вирішили відтермінувати процес об’єднання. На скільки часу - важко сказати, будемо орієнтуватися по ситуації в країні».