русский корабльнахуй
 
Чернівці  29 липня 2024 15:11 

Скошування трави у спеку: у Чернівцях фахівці хочуть вберегти газони, проте відмовитись від покосу не можуть

підтримай автора: оригінал
11
1.6k
0
Ілюстративне фото
Скошування під час високої температури несе високий стрес для рослинності, яка забезпечує прохолоднішу температуру ґрунту та зберігає вологу в землі.
У аномальну спеку у столиці вирішили тимчасово припинити практику викошування трави у більшості парків, скверів та на великій кількості інших зелених зон.
Відмову від косіння в спеку пояснили тим, що це вбереже працівників від теплового удару; захистить газони від пошкоджень, адже скошування під час високої температури - високий стрес для рослинності; забезпечить прохолоднішу температуру ґрунту; збереже вологу в землі.
У Тресті зеленого господарства та ПЗР у Чернівцях таку позицію Києва підтримують. Наталія Гончарова, заступниця з питань благоустрою керівника Тресту, розповіла Медіа агентству АСС, що скошування трави у спеку дійсно має негативний вплив на рослинність та на газони в цілому. Проте працівники Тресту не можуть не реагувати на заявки чернівчан, які нарікають на високу траву на певних ділянках, та вимушені виконувати роботи з покосу навіть у найспекотніші літні дні.
Фахівці намагаються при цьому залишати більшу висоту травостою, щоб зберегти прохолоднішу температуру ґрунту та менше травмувати рослини.
У Тресті додають, що в Чернівцях також є кілька зелених локацій, де покіс трави можливий навіть при високих температурних показниках, йдеться про оновлені сквери, де газони мають облаштований полив. Також фахівці Тресту використовували технічну можливість поливу зелених насаджень.
Частий покіс трави викликає висушення земель, пилові бурі та викликає підвищення температури в містах, вважають західні фахівці. Сучасний підхід до цього питання в Європі та Америці полягає не в частому скошуванні трав, а в посіві різнотрав'я на зелених локаціях.