русский корабльнахуй
 
Чернівці  26 червня 2024 14:43 

У Чернівцях дерева уражені шкідниками, а лікувальна обробка є небезпечною для людей

підтримай автора: оригінал
14
1k
0
Ілюстративне фото
Дерева у Чернівцях уражені попелицею. Про це повідомили у Тресті зеленого господарства та ПЗР.
Згідно з висновком фітосанітарної експертизи від 4 червня, виявлено імаго Prociphilus bumeliae Schrank (попелиця ясенева пагонова), а також Eucallipterus taliae (липова попелиця), пише Медіа агентство АСС.
Один з найдієвіших методів боротьби зі шкідником - обробка отрутохімікатами по всій поверхні крони дерева. Проте така речовина є небезпечною для здоровʼя людини.
Відповідно до ст. 3 Закону України «Про захист рослин», одним з основних принципів державної політики у сфері захисту рослин є гарантування безпеки здоров'я людини та охорони довкілля при здійсненні заходів, наголошують у Тресті.
Також Державними санітарними правилами встановлено заборону на застосування отрутохімікатів усередині густонаселених житлових кварталів.
Про вирішення проблеми
У Тресті зеленого господарства журналістам Медіа агентства АСС розповіли, що липова та ясенева попелиці не є організмами, проти яких необхідно впроваджувати карантинний режим.
Обробити дерева фахівці не можуть, адже це буде небезпечно для людей. Тому тут має зіграти свою роль природний чинник: з попелицею добре «борються» сонечка або ще як їх називають Божі корівки. Зараження дерев не призведе до важких наслідків, кажуть фахівці Тресту. Скоріше це приносить дискомфорт мешканцям міста, адже з таких дерев постійно капає, стікає липка речовина.