русский корабльнахуй
 
Чернівці  30 травня 2024 17:45 

Чернівецькі прикордонники розповіли, чи спостерігали більшу активність ухилянтів перед 18 травня

підтримай автора: оригінал
23
1.2k
0
Ілюстративне фото
Деякі українські чоловіки, аби уникнути мобілізації, тікають за межі України, зокрема й до Румунії та Молдови через кордон на Буковині.
Перейти кордон до іншої країни пішки - найпопулярніший шлях серед тих, хто вирішив втекти з України. Журналісти Медіа агентства АСС поцікавились у прикордонників, чи не спостерігали вони посиленої активності на кордоні перед 18 травня, коли офіційно в дію мав вступити новий закон про мобілізацію.
Як розповів нам помічник начальника Чернівецького прикордонного загону Ігор Заруднєв, кількість тих, кого щоденно ловлять прикордонники на Буковині - велика, проте її зростання перед 18 травня не фіксували:
«В принципі такої активізації, щоб саме до 18 травня, ми не спостерігали. Цифри затриманих при спробі незаконного перетину кордону - сталі. Так, вони в нас не маленькі, але такого суттєвого збільшення ми не бачили».
Додамо, сьогодні вранці ми повідомляли, що за 300 метрів від державного кордону зупинили легковий автомобіль. В машині були четверо чоловіків. Усі – мешканці Чернівецької області.