русский корабльнахуй
 
Чернівці  30 травня 2024 15:11 

Замість закордону - ТЦК: чернівецькі прикордонники передаватимуть ухилянтів відразу військкоматам

підтримай автора: оригінал
23
2.3k
0
Ілюстративне фото
Кабмін вирішив, що ухилянтів під час затримання на кордоні відразу скеровуватимуть у військкомат.
У постанові Кабінету Міністрів № 560 про проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період вказано, що ухилянтів, яких затримали на кордоні, одразу ж скеровуватимуть в найближчий ТЦК та СП.
Щоправда, є одна умова - в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов'язаних та резервістів мають бути відомості про їх подання щодо розшуку в Національну поліцію, пише Медіа агентство АСС.
Помічник начальника Чернівецького прикордонного загону Ігор Заруднєв, розповів МА АСС, як чоловіків, яких затримали при спробі незаконного перетину кордону на Буковині, будуть передавати до відділів ТЦК та СП:
«Так, ми будемо відправляти чоловіків в ТЦК за умови, якщо в Єдиному державному реєстрі чоловік зазначається в розшуку Нацполіції. Як саме - будемо передавати їх представникам Національної поліції, адже особа по їхній лінії перебуває в розшуку».
Тобто прикордонники викликають поліцейського для здійснення адміністративного затримання особи та її доставлення до найближчого ТЦК та СП.
Як зазначив Ігор Заруднєв, раніше, тобто до постанови Кабміну, прикордонники не передавали ухилянтів до ТЦК та СП, попри те, що взаємодія з територіальними центрами комплектування постійна:
«Ми спільно працюємо і на контрольних постах, і в пунктах пропуску, особливо в великих пунктах пропуску, тому комунікація між представниками ТЦК та СП та прикордонниками постійна. З Національною поліцією так само».