русский корабльнахуй
 
Чернівці  22 травня 2024 15:43 

На Буковині - літо: скільки протримається тепло та яких температур очікувати, розповіла синоптикиня

підтримай автора: оригінал
24
3k
0
Фото: МА АСС
До кінця тижня температури будуть на 2-3 градуси вищими від кліматичної норми.
Тетяна Негадайлова, начальниця Чернівецького ЦГМ, розповіла Медіа агентству АСС, що починаючи з 19 травня Буковина знову повернулася до літа. Середньодобові температури підвищилися до 15 градусів тепла, що говорить про те, що метеорологічне літо відновилося.
«Кажемо відновилось, бо такі ж температури ми мали вже у квітні. Надалі впродовж всього тижня очікується малохмарна погода, на рівнині - переважно без опадів. У суботу, 25 травня, вдень очікуємо короткочасні дощі з грозами. Решта часу - без опадів. А от в гірській місцевості, у Вижницькому районі, практично щодня відмічатимуться короткочасні дощі з грозами», - розповідає синоптикиня.
На які температури очікуємо
Щодо температурного режиму, нічні температури до кінця тижня у Чернівецькій області становитимуть 10-15 градусів тепла, а денні - 22-27 градусів вище від нуля. У горах нічні температури будуть дещо прохолоднішими, в межах 6-11 градусів тепла.
Буковина зараз перебуває на межі двох баричних систем: зі сходу антициклон, а із заходу - область пониженого тиску, тому внаслідок таких баричних градієнтів відмічається посилення вітру до 17 м/с. Але таке значення очікується лише 22 травня, решта днів - швидкість вітру 7-12 м/с, зазначила Тетяна Негадайлова.