русский корабльнахуй
 
Чернівці  12 липня 2024 17:11 

Скільки часу ще палюча спека протримається на Буковині

підтримай автора: оригінал
17
1.3k
0
Ілюстративне фото
Така спекотна погода не є типовою для Буковини, ця спека - аномальна, кажуть фахівці.
З 11 липня у Чернівецькій області синоптики почали фіксувати температурні рекорди. Хоча абсолютний рекорд 37,7 градуса, який відмічався на Буковині 1946 року, ми ще не побили, розповідає синоптикиня Тетяна Негадайлова, пише Медіа агентство АСС.
Найспекотнішими днями будуть вихідні 13-14 липня. Наблизимось до 37 градусів, але чи перетнемо цю позначку, покаже час, сказала синоптикиня.
Спека на Буковині протримається щонайменше до вівторка 16 липня, далі відбудеться невелике пониження до 29-30 градусів, а потім температури знову підвищуватимуться, тому це явище буде досить тривалим.
«Тепла повітряна маса надійшла на Буковину із Середземного моря, а в нас ще додає своє негативне сприйняття те, що в нас досить висока відносна вологість, при температурах 32-33 градуси в нас вранці вологість сягає 92-98 відсотків, а вдень - близько 40 відсотків, що для таких температур є досить значним. Тому населення приймає спеку ще важче, як воно мало б відчуватись. Легше було б переносити таку спеку, коли вологість би була в межах 20 %», - пояснила Тетяна Негадайлова.