русский корабльнахуй
 
Останні новини  22 липня 2024 17:06 

Чи повернеться у Чернівці аномальна спека

підтримай автора: оригінал
13
-
0
Зовсім нещодавно у Чернівцях нарешті вщухла аномальна спека і прийшла довгоочікувана прохолода. А що ж нас чекає далі? Про це дізнався сайт 0372.ua.
Ще на початку минулого тижня ми показували, як виглядають Чернівці у спеку, та ділилися порадами, як врятуватися від теплового удару.
Аж раптом у вихідні 20-21 липня спека спала, пішов дощ і стало легше дихати.
Сайт 0372.ua у звʼязку з цим дізнався, з чим була повʼязана аномальна спека, скільки протримається відносна прохолода, і чи варто очікувати повернення аномально високих температур. Для цього ми поспілкувалися з директоркою Чернівецького обласного гідрометцентру Тетяною Негадайловою.
Під час недавньої аномальної спеки Україна перебувала під впливом Азорського антициклону. Зазвичай він більше має вплив на Середземноморʼя, Чорноморське узбережжя.
Підписуйтесь на наш Instagram
Зараз вісь антициклону змістилася на південний схід, і до нас надійшло більш прохолодне повітря. З ним були повʼязані короткочасні дощі. А в горах навіть відзначалися значні опади. Після цього в річках Буковини трохи піднявся рівень води.
Температура зараз зберігається в межах 25-30 градусів. Проти 36-38 градусів це відносне похолодання.
Тиждень, що почався, мине в умовах комфортної температури від 23 до 26 градусів. трохи прохолоднішим буде 25-26 липня. температура вночі буде в межах 15-17 градусів тепла. Також будуть дощі 23-25 липня, переважно у другій половині дня. Цих опадів буде достатньо, щоб поповнити дефіцит вологи, який вже почав відчуватися.
Стосовно спеки: є ймовірність, що на наступний тиждень вона повернеться. Можливо, не +38, але до +33 та +35 температура сягне.
Читайте: Як зберігати продукти в холодильнику коли немає світла