русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  22 травня 2024 10:46 

"Можуть бути затримки з ремонтами". У міськраді Чернівців розповіли про критичну нестачу працівників

підтримай автора: оригінал
26
1.3k
0
На фото Ілля Коханов. Йому 76 років, понад 50 з яких він працює у "Чернівцітеплокомуненерго". Фото з фб-сторінки Василя Зазуляка
У Чернівцях можуть бути затримки з ремонтами через нестачу робітників на комунальних підприємствах. Про проблему повідомив заступник міського голови Чернівців Василь Зазуляк у фейсбук, інформує molbuk.ua.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ситуація з кадрами критична". Які посади пропонують комунальні підприємства у Чернівцях
"Вода, яка тиждень тече вулицею, бо нема кому ліквідувати прорив. Транспортний колапс, бо взимку нема кому сніг розчистити. Холодні батареї, бо нема кому вчасно замінити аварійну трубу. Це все реалії недалекого майбутнього. Виглядає поганенько, але так може статися. Ми повинні бути свідомі цього. В країні війна, а військо потребує "мобілізаційного ресурсу". І найпростіше його знайти не на вулиці, а саме на комунальних підприємствах. Комунальники не втекли за кордон. Комунальники щодня ходять на роботу. Комунальники оновлюють свої дані щопівроку", - зазначає В. Зазуляк.
Василь Зазуляк - заступник міського голови Чернівців
Не всі комунальники мають бронювання від мобілізації, а цього місяця понад 20 людей мають мобілізувати, каже заступник мера.
"У кращому випадку бронь дають 50% працівників, проте це в ідеалі. Реальність же дещо інша. У травні отримали шість мобілізаційних розпоряджень на понад 20 людей, бронь для яких продовжили у квітні. Вже зараз на комунальних підприємствах є критична нестача кадрів — загалом не вистачає понад 800 працівників. А черги з охочих працевлаштуватися і ходити на роботу навіть близько не видно. Ніхто руки не опускає, але і замовчувати проблему не збираємося. Потрібно, щоб містяни чітко розуміли: може статися так, що будуть затримки з ремонтами та у наданні послуг. Вони будуть з обʼєктивних причин, а не через лінь чи небажання. Хочемо цього чи ні…" - повідомив посадовець.
Редактор: Євгеній Пірожков
22-05-2024, 10:46