русский корабльнахуй
 
Чернівці  22 травня 2024 10:11 

У Чернівцях можливий комунальний колапс через мобілізацію великої кількості працівників

підтримай автора: оригінал
29
9.3k
0
Фото: МА АСС
Вже зараз на комунальних підприємствах Чернівців є критична нестача кадрів.
Заступник міського голови Чернівців Василь Зазуляк розповів у дописі на фейсбук про проблему з працівниками на комунальних підприємствах міста:
«Вода, яка тиждень тече вулицею, бо нема кому ліквідувати прорив. Транспортний колапс, бо взимку нема кому сніг розчистити. Холодні батареї, бо нема кому вчасно замінити аварійну трубу. Це все реалії недалекого майбутнього. Виглядає поганенько, але так може статися. Ми повинні бути свідомі цього».
За словами Василя Зазуляка, така ситуація склалась через війну в країні, адже військо потребує «мобілізаційного ресурсу», пише Медіа агентство АСС. Працівники комунальних підприємств можуть бути заброньованими, проте часто й на осіб, які мають «бронь», приходять мобілізаційні розпорядження, зауважує заступник міського голови:
«Комунальники не втекли за кордон. Комунальники щодня ходять на роботу. Комунальники оновлюють свої дані щопівроку.
Комунальники мають бронь. Так, мають, але не всі. У кращому випадку бронь дають 50% працівників, проте це в ідеалі. Реальність же дещо інша. У травні отримали шість мобілізаційних розпоряджень на понад 20 людей, бронь для яких продовжили у квітні».
Вже зараз на комунальних підприємствах Чернівців є критична нестача кадрів, загалом не вистачає понад 800 працівників, наголошує посадовець міськради.
Василь Зазуляк каже, що міська влада рук не опускає, але і замовчувати проблему не хочуть, адже містяни мають чітко розуміти, що може статися так, що будуть затримки з ремонтами та у наданні послуг, і затримки ці будуть з обʼєктивних причин.