русский корабльнахуй
 
Право  20 травня 2024 17:17 

Голов ОСББ уповноважено вручати повістки призовникам – постанову Кабміну

підтримай автора: оригінал
31
1k
0
З'явилися нові подробиці у зв'язку зі змінами закону, що набрав чинності, про мобілізацію. В Україні повістки зможуть автоматично формуватися та заповнюватися даними з Реєстру військовозобов'язаних "Оберіг". Про це повідомляють інформаційні агенції з посиланням на публікацію "Судово-юридичної газети", пише Діалог.
Також головам ОСББ буде надано повноваження вручати повістки, повідомило видання з посиланням на ухвалу Кабінету міністрів.
У матеріалі наголошується, що за адресою місця проживання або адресою задекларованого або зареєстрованого місця проживання резервісти та військовозобов'язані можуть бути оповіщені групами оповіщення, до складу яких можуть включатися керівник установи (організації) або ФОП, які надають послуги з управління багатоквартирними будинками, або голова правління об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ).
Згідно з новим законом про посилення мобілізації № 10449, працівникам ТЦК (територіальних центрів комплектування) не потрібно буде заповнювати повістки вручну. Наразі передбачено можливість накладання кваліфікованого електронного підпису на порядок денний, що спрощує бюрократичну роботу для ТЦК.
Важливо відзначити, що це нововведення не означає розсилання повісток в електронному вигляді — йдеться виключно про внутрішнє спрощення процесу їхнього заповнення.
Способи формування повісток згідно з новими правилами, порядок денний може формуватися двома способами: за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів "Оберіг"; шляхом заповнення бланку повістки представником районного (міського) ТЦК чи його відділу.
Крім того, за словами Давида Арахамії, для військовозобов'язаних запровадять QR-код, який може замінити військовий квиток.
Ці зміни спрямовані на оптимізацію та покращення процесу мобілізації, спрощуючи роботу для працівників ТЦК та підвищуючи ефективність військового обліку.