русский корабльнахуй
 
Новини  18 травня 2024 17:59 

Повістка вважатиметься врученою, навіть якщо військовозобов'язаного немає за адресою і він не отримав її особисто

підтримай автора: оригінал
25
2.9k
0
Відмітка у поштовому повідомленні, що особа відсутня за адресою, також буде належним повідомленням про те, що особу було повідомлено ТЦК Повістка буде вважатися врученою у разі проставлення у поштовому повідомленні позначки про відсутність адресата.
Ця норма міститься у постанові Кабміну від 16 травня 2024 р. №560, якою затверджено Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації на особливий період, передає Страна.
Цей документ визначає, зокрема, порядок вручення повісток. Так, у ньому прописали, що належним підтвердженням оповіщення резервіста або військовозобов'язаного про виклик до районного (міського) ТЦК є:
у разі вручення повістки:
  • особистий підпис про отримання повістки, відеозапис вручення повістки або ознайомлення з її змістом, у тому числі відеозапис дведення акту відмови від отримання повістки, а також відеозапис відмови резервіста або військовозобов'язаного у спілкуванні з особою, уповноваженою вручати повістки.
  • при надсиланні повістки засобами поштового зв'язку:
  • день отримання такого поштового відправлення особою, яка підтверджується інформацією та/або документами від поштового оператора;
  • день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати поштове відправлення або день проставлення відмітки про відсутність особи за адресою місця проживання особи, повідомленої цією особою територіальному центру комплектування та соціальної підтримки при уточненні своїх облікових даних;
  • день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати поштове відправлення або день проставлення відмітки про відсутність особи за адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання в установленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила територіальний центр комплектування та соціальну підтримку іншої адреси місця проживання.
  • Тобто, відповідно до пункту 41 Порядку, відмітка, що особа відсутня за адресою, у поштовому повідомленні також буде належним повідомленням про те, що особу було повідомлено ТЦК.