русский корабльнахуй
 
Світ  20 травня 2024 09:32 

В авіакатастрофі загинув президент Ірану Ібрагім Раїсі та міністр закордонних справ

підтримай автора: оригінал
31
1.2k
0
Фото з відкритих джерел
Вертоліт, на борту якого перебувало дев'ять людей, зазнав аварії в умовах сильного туману, повертаючись з польоту до ірано-азербайджанського кордону.
Іранські ЗМІ підтвердили загибель президента Ірану Ібрагіма Раїсі у віці 63 років і міністра закордонних справ Хоссейна Аміра Абдоллахіана в результаті аварії вертольота в гірській провінції Східний Азербайджан.
Віцепрезидент Ірану Мохсен Мансурі також підтвердив смерть президента Ібрагіма Раїсі, пише Медіа агентство АСС з посиланням на Суспільне.
Уряд Ірану скликав «термінове засідання» в понеділок після оголошення про те, що президент Ібрагім Раїсі та міністр закордонних справ країни були серед тих, хто загинув у катастрофі вертольота.
Обов'язки Раїсі поки виконуватиме перший віцепрезидент Ірану Мохаммад Мохбер.
Так, іранські державні ЗМІ Press TV, а також інформаційні агентства Tasnim і Mehr повідомили, що всі, хто перебував на борту, загинули. Тіла загиблих під час аварії вертольота в Ірані везуть до Тебріза.
Чому сталась авіакатастрофа
Державне інформаційне агентство IRNA повідомило, що Раїсі літав на вертольоті Bell 212 американського виробництва.
Вертоліт, на борту якого перебувало дев'ять людей, зазнав аварії в умовах сильного туману, повертаючись з польоту до ірано-азербайджанського кордону, повідомили в неділю, 19 травня, іранські офіційні особи.
Аварія спричинила багатогодинну пошуково-рятувальну операцію за підтримки Європейського Союзу і Туреччини, але рятувальникам заважали туман і низькі температури.